Skocz do zawartości

Drukowanie Dokumentow

lobela

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie techniczne: czy dokumenty, a zwłaszcza barcode, moga byc drukowane na drukarce atramentowej, czy konieczna jest laserowa? Przy turystycznej bylo powiedziane, ze tylko laser...

Napisano

Tak naprawdę wszystko zależy od jakości drukarki. Jeśli ma się dobrą drukarkę atramentową można drukować, przy słabszych drukarkach mogą być problemy ze skanowaniem takiego dokumentu, i dlatego też zalecają w Warszawie druk na drukarkach laserowych.

Napisano

Drukarki atramentowe mam jedne z tanszych (wiec na pewno dobre nie sa) wiec jakis super dokumentow na pewno nie drukuja. Problemow nigdy nie bylo.

Napisano

Ogolnie chodzi o to aby barcode byl czytelny. Przy drukarkach atramentowych moze wystapic rozlanie sie tuszu po wydrukowaniu lub zabrudzenia wydruku spowodowane np. brudna glowiaca lub kurzem wewnatrz drukarki.

Po prostu wydrukuj cos i zobacz jaka jest tego jakosc. Nie pamietam czy formularz na stronie ambasady generuje PDF'a czy nie bo jesli PDF jest generowany to zawse mozna go zapisac i wydrukowac ponownie jak cos nie pojdzie za pierwszym razem.

Napisano
Nie pamietam czy formularz na stronie ambasady generuje PDF'a czy nie bo jesli PDF jest generowany to zawse mozna go zapisac i wydrukowac ponownie jak cos nie pojdzie za pierwszym razem.

Tak generuje PDF'a i nawet warto go zapisac jesli ktos zamierza sie ubiegac ponownie o wize w przyszlosci (bardzo ulatwia wypelnianie ponownie wniosku)

Napisano

dzieki za odpowiedzi. Wydrukuje atramentowa, bo taka mam, przy najlepszej jakosci. Jakby pojawil sie problem, to dam znac ku przestrodze. Ale mam oczywiscie nadzieje, ze bedzie ok :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...