pat33 Napisano 17 Maja 2008 Zgłoś Napisano 17 Maja 2008 Wizy zniesione, ale podobno moze byc selekcja na lotnisku.Jakie mam szanse na wjazd do Kanady: 2 razy work and travel USA rok po roku, po tym odmowa wydania wizy turystycznej do USA czy moga sie mnie czepiac na granicy?Czy trzeba na to patrzyc na zasadzie USA to USA a Kanada to Kanada?
sly6 Napisano 17 Maja 2008 Zgłoś Napisano 17 Maja 2008 A teraz co robisz ,uczy sie,pracujesz?do kogo tez lecisz bo tez jest wazne i ile zamierzasz byc w Kanadzie? Jesli bedziesz miec bilet np na 6 miesiecy a powiesz na granicy ze bedziesz 2-3 miesiace to moze wzbudzic to podejrzenie u urzednika,podobnie dlugosc pobytu bo jesli sie uczyc,pracujesz stac Cie na wakacje np na 6 miesiecy a jesli sie nie uczysz , nie pracujesz to moze pomyslec urzednik na granicy za co bedziesz zyc w Kanadzie przez ten czas .. dobrze przeczytaj ten watek oraz strony i bedziesz wiedziec jak moze byc na granicy: http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=10547
Rademedes Napisano 17 Maja 2008 Zgłoś Napisano 17 Maja 2008 moga Cie tez pytac dlaczego miales odmowe wizy USA, ja wiem ze pewnie wiele osob pomysli "a co ich to obchodzi, to nie USA a Kanada", niestety praktyka pokazuje ze ich czasem obchodzi i to sporo, PS. wszystkie osoby z problemami z prawem emigracyjnym w USA, moga miec duzy problem, aby uzyskac wjazd do Kanady
pat33 Napisano 18 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 18 Maja 2008 a skad na granicy Kanadyjskiej beda wiedziec ze mialam odmowe wizy turystycznej do USA??, chce jechac tylko na 2 tygodnie turystycznie
sly6 Napisano 18 Maja 2008 Zgłoś Napisano 18 Maja 2008 a masz moze pieczatke w paszporcie ze nie dostalas wizy ?bo kiedys wstawiali w Ambasadzie USA.
pat33 Napisano 18 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 18 Maja 2008 nie mam nic w paszporcie na temat odmowy wydania wizy turystycznej, poza tym mam dalsza rodzine w Kanadzie wiec moze mnie wpuszcza jak wspomne ze jade do nich..
sly6 Napisano 18 Maja 2008 Zgłoś Napisano 18 Maja 2008 To jak nie masz zadnej pieczatki w paszporcie to sie nie dowiedza ze mialas odmowe .Pametaj ze jesli lecisz na 2 tygodnie do Kanady to taki miej tez bilet powrotny aby nie wzbudzac podejrzen ze moglabys zostac dluzej . a co do rodziny to Oni beda wiedziec ze lecisz do nich,bo czasami zatrzymuja osoby na lotnisku i dzwonia do rodziny aby sie upewnic czy wszystko jest ok.
Rademedes Napisano 21 Maja 2008 Zgłoś Napisano 21 Maja 2008 To jak nie masz zadnej pieczatki w paszporcie to sie nie dowiedza ze mialas odmowe . Niestety z tym bywa roznie, tez mi sie do niedawna wydawalo ze nie wiedza ;-) Moze to jest nadal bardziej kwestia przypadku niz wiedzy. PS. Pieczatka w paszporcie nie jest rownoznaczna z odmowa wizy amerykanskiej, jest dokladnie tak jak na niej napisane, potwierdza sie odbior dokumentow. Moj znajomy dostal kiedys pieczatke bo poproszono go o doniesienie jakiegos dokumentu, po czym wize dostal.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.