Skocz do zawartości

Aukcje Internetowe

cichorek1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a tak w ogole samochod to przeciez nie towar za 500-700 zl zeby go kupowac na zasadzie zdjecia w internecie,

jakos nie wyobrazam sobie zakupu samochodu przez Internet, niezaleznie czy bedzie to allegro, ebay czy cos jeszcze :-) przeciez taki zakup trzeba minimum zobaczyc juz nie wspominajac o dokladniejszych ogledzinach

Napisano

Znam osobe, ktora kupila ne eBayu motocykl (bez ogladania go) - zostal wyslany w wielkiej paczce z innego stanu.

Jesli mozna motocykl - mozna tez samochod (chociaz trudniej) :)

Napisano

www.hostelworld.com

www.bookhostelbook.com

www.hihostels.com

www.hostelbookingsystem.com

itp. itd.

Wstukaj zapytanie w google - pokaze sporo wynikow, tam na pewno znajdziesz cos odpowiedniego.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam

Wiele rzeczy kupiłem na aukcjach i jak dotad niemialem żadnych problemów.

Mało tego ponad rok temu wylicytowałem auto na aukcji.Samochód był ze sąsiadującego stanu .Dlatego też wsiadłem w auto pojechałem,obejżałem auto pod bankiem i podpisaliśmy dokumenty kredytowe.Dodatkowo sporo zaoszczędziłem na Taxach,bo auto kupione od prywatnej osoby ma niższe taxy przy rejestracji.

Autem przejechałem ponad 15 tys. mil i jak dotąd tylko wlewam paliwo ,wymieniam olej no i oczywiście hamulce raz zmieniłem.Reszta bez zastrzeżeń.

U mnie w mieście za takie samo auto dilerzy wołają ponad 30% więcej ,a z reguły nielubie przepłacać ( np.CARMAX)

Nadmieniam ,że mieszkam na zachodnim wybrzeżu ,bo tutaj troche inne są auta tzn. raczej rdzy sie niespotyka ze względu na to że praktycznie zimy niema.

Napisano

Mozna i tak - niemniej ja znam osoby, ktore naciely sie w USA kupujac uzywany samochod (ogladajac go, przechodzac jazde probna, bez zadnego aukcyjnego zobowiazania do kupna) - wyobrazam sobie jaki chlam mogliby sprzedac ci sami sprzedawcy kupujacemu przez Internet :)

Jedyne co doradzam to obejrzenie samochodu przed licytacja - tak jak sie robi zwykle to w Polsce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...