lukasinski Napisano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2008 Czesc wszystkim. Szukalem na forum, ale nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie. Jestem w NYC na wizie F1, jest ona wazna do konca maja 2009. Zaplanowany mam slub na polowe sierpnia tego roku. Na koniec wrzesnia chce leciec na 3 tygodnie do Polski. I teraz czy po slubie i zlozeniu papierow na GC bede mogl polecie do Polski i wrocic bez problemow na mojej wizie studenckiej? Czy ktos byl w podobnej sytuacji? Ile teraz trzeba czekac na pozwolenie na prace i interview? Pozdrawiam Lukasz
ola27 Napisano 3 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2008 skladasz papiery o GC na podstawie slubu z obywatelka, rozumiem?
Vee-TEC Napisano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2009 Wlasnie mam podobne pytanie, probowalem sie dowiedziec w innym temacie, ale sie nie udalo. Coz, raz jeszcze sprobuje. Czy biorac slub w USA z obywatelem mozna pozniej swobodnie podrozowac poza USA? Mam wize B1, pozniej tez dostalem B2, nigdy zadnej nie przesiedzialem. Oczywiscie w tym samym czasie chcielibysmy, aby wszystkie papiery byly zlozone w USA. Da sie w ten sposob?
KW Napisano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2009 Jesli wraz z wszystkimi dokumentami złożysz wniosek o Advance Parole (AP) to będziesz z tym mógł latać jeśli nie przesiedziałeś to powinno być OK ,nikt ci nie da 100% ze cie wpuszcza, karina tu juz o tym pisała,jak nie musisz , to nie leć od zlozenia papierow do uzyskania zezwolenia na prace i AP czeka sie 3 miesiace a na karte w sumie do roku (ale zawsze moze byc dluzej) zobacz ten temat ktory jest przypiety na poczatku dzialu emigracja tak wiec przez 3 miesiace nie mozesz wyjechac z USA i musisz wrocic na Interview o ktorym informuja czasami tydzien, dwa przed,w miedzyczasie musisz uzbierac dokumenty poswiadczajace ze malzenstwo jest "bona fide" z zielona karta mozesz już bez problemu latac gdzie chcesz na krotki okres jesli za granica posiedzisz rok to cię już nie wpuszcza, ten rok to nie jest reguła Krysia
Vee-TEC Napisano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2009 Doczytalem sie tego, ze raczej nie powinienem, ale rozumiem, ze jesli po slubie wyjade to ryzykuje, ze mnie nie wpuszcza i pozniej bede czekal w Polsce na zalatwienie wszystkich papierow? W moim przypadku problem polega na tym, ze pracuje na kilkutygodniowych kontraktach na calym swiecie, wiec musze latac. Nie za bardzo mi sie usmiecha bezczynne siedzenie i czekanie skoro moge w tym czasie popracowac. Moze w takiej sytuacji mam wieksze szanse wracajac przekonac immigration, ze wszystko jest OK?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.