farski Napisano 2 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2008 Ile kosztuje całe to przedsięwzięcie z wizą (od momentu zaaplikowania aż do momentu otrzymania), czy trzeba zdawać jakieś testy językowe (jeżeli tak to gdzie), co jest jeszcze wymagane przy staraniu sie o wizę pracowniczą? To chyba nie jest takie proste jak mi sie wydaje (złożyć aplikacje i czekać aż przyślą ;-)) Pozdrawiam
Casey Napisano 2 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2008 Koszt całkowity to 399$AU. Nie potrafię powiedzieć nic więcej na ten temat.Jeżeli będzie składał aplikację przez www.liveinaustralia.com to musisz pozytywnie przejść"trzy kroki",i to wszystko. Najważniejsze to przekroczyć wymagany próg punktowy,potem już idzie z górki. Pozdrawiam CASEY*
farski Napisano 3 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2008 Aha kumam. Zatrzymalem sie na 3 kroku, czyli oplata. Przeszedłem pierwsze dwa otrzymując odpowiednia ilość punktów. Jak długo czekałeś na wizę? Słyszałem ze rząd australijski zapewnia przez pierwsze 3 miesiace mieszkanie (płatne), zeby ułatwić takim ludziom jak my pierwsze kroki stawiane na obczyźnie. Wiesz coś o tym więcej? Czy to jest w ogole aktualne? Orientujesz sie może jak to jest w przypadku znalezienia pracy? Czy można wszystko załatwić będąc w Polsce jadąc tam już do pracy a nie szukać pracy? Pozdrawiam
Casey Napisano 3 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2008 Jak długo czekałeś na wizę? Nie całe dwa miesiące. Ale nie ma na to reguły może to być 4tyg. a może nawet pół roku. Wszystko zalezy od tego jakie jest zapotrzebowanie na Twój fach w wybranym przez Ciebie stanie(ja wybrałem Queensland) Słyszałem ze rząd australijski zapewnia przez pierwsze 3 miesiace mieszkanie (płatne), zeby ułatwić takim ludziom jak my pierwsze kroki stawiane na obczyźnie. Wiesz coś o tym więcej? Czy to jest w ogole aktualne?Orientujesz sie może jak to jest w przypadku znalezienia pracy? Czy można wszystko załatwić będąc w Polsce jadąc tam już do pracy a nie szukać pracy? Pozdrawiam Nie słyszałem żeby było to akurat trzy miesiące Wiem ze poprostu zapewniają zakwaterowanie. Co do pracy to też nie wiem na 100% bo nie przekonałem się "na własnej skorze" ale z tego co się domyślam (tak ich zrozumiałem )to mają w swojej bazie informacje jakie firmy w danym stanie potrzebują takich jak Ty i daja Ci mozliwość wyboru,więc po mojemu praca tez jest zagwarantowana. Nie wiem też czy i ewentualnie po jakim czasie możesz szukać pracy na "własną rękę". Pozdrawiam CASEY*
farski Napisano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2008 Cześć Casey Jak Twoje przygotowania do wyjazdu do USA? Mam jeszcze pytania dotyczące wizy. Możesz napisać dokładnie jaki posiadasz rodzaj wizy? Czy musiałeś zdawać egzamin z IELTS, czy dostając taką wizę musiałeś mieć już pracodawcę? Czy potrzebne również było Tobie dokumenty potwierdzające twoje kwalifikację? Pozdrawiam
xqmichal Napisano 27 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2008 Witam. Kolego Farski, możesz napisać czy udało ci się coś w tej sprawie załatwić. Dokończyłeś wypełniać ten formularz? dostałeś wizę lub choćby jakąś odpowiedź? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.