sly6 Napisano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2008 http://www.cbc.ca/canada/edmonton/story/20...mmigration.html http://www.cbc.ca/canada/edmonton/story/20...al.html?ref=rss Jak narazie musza to skonsultowac z Ottawa ale mysle ze ten program wejdzie w zycie juz nie dlugo ,wiecej o tym w podanych stronach.
d34m0n_chi1d Napisano 14 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2008 Dzięki za linki. Myślałem od kilku tygodni o paro-miesięcznym wypadzie do Alberty.
Rademedes Napisano 15 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2008 Tez sie wybieram ale podobno ziiimno :-)
sly6 Napisano 15 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 15 Lipca 2008 Rademedes na Polnocy to i moze zimno a kiedy tam sie wybierasz?
Rademedes Napisano 15 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2008 jade a raczej chce leciec poczatkiem pazdziernika, zobaczyc czy to prawda co sie mowi o tamtejszych zarobkach i kosztach utrzymania tak mam w planach zrobic sobie taki pobyt dwutygodniowy, chcesz sie zabrac? :-)
sly6 Napisano 16 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 16 Lipca 2008 Rademedes dzieki za zaproszenie ale nie skorzysztam z tego teraz a co do kosztow utrzymania to zalezy ile bys zarabial no i gdzie bys mieszkal i dobrze robisz ze lecisz sie rozejrzec
Andrzej27 Napisano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2008 Hej... Zimno masakrycznie nie jest... No chyba że w Fort McMurray... Tej zimy w Calgary były 3 zimne dni... minus 48 st C było... :) Mówię Wam...Niezła jazda.. Powodzenia! A.
greatboy Napisano 18 Września 2008 Zgłoś Napisano 18 Września 2008 A ja do tego dodam, że lato w Albercie było w tym roku na prawdę upalne! Opaliłem się od samego chodzenia po mieście W Calgary podobno padł rekord temperatury!
sly6 Napisano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Napisano 18 Września 2008 greatboy a teraz sie zobaczy jak bedzie z zima
greatboy Napisano 20 Września 2008 Zgłoś Napisano 20 Września 2008 Chciałbym zobaczyć na własne oczy, ale niestety jestem już w Polsce W każdym razie domyślam się jaka będzie, ostatnio usłyszałem, że w Albercie jest 8 miesięcy zimy i 4 miesiące kiepskiej jazdy na nartach:) BTW, czy ktoś wie czy umowa pomiędzy Polską, a Kanadą odnośnie możliwości pracy dla młodych ludzi weszła już w życie? A jeśli nie, to kiedy powinna wejść? Chciałbym w przyszłe wakacje popracować tam przez 2-3 miesiące.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.