xqmichal Napisano 17 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2008 Witam. Chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość przystąpienia do procesu emigracyjnego ponownie np. gdybym wcześniej nie miał wystarczającej ilości punktów i mój wniosek został by odrzucony? Np. zabrakło mi kilka punktów aby się załapać (za krótki okres doświadczenia w pracy), czekam rok i ponownie próbuję przystąpić do procesu bogatszy o dłuższe doświadczenie zawodowe czy jest taka możliwość?, jak to wygląda? Pozdrawiam
sly6 Napisano 17 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2008 A co Ci powiedzieli za ostatnim razem,ze masz juz zamknieta droge?raczej nie,mozesz jeszcze raz zlozyc papiery,wplacic kase i czekac na rezultat ..
xqmichal Napisano 18 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 18 Lipca 2008 Jeszcze nie byłem na żadnej rozmowie, dopiero się przymierzam, zbieram informacje, itd. Czyli jak rozumiem, jedyny minusem ponownego podchodzenia do procesu rekrutacji jest ponowna opłata.. Dzięki za inf.
sly6 Napisano 18 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2008 No ale po zlozeniu dokumentow i po obliczeniu musieli cos Ci powiedziec,napisac ze masz np zamknieta juz droge...jesli tego nie masz to mozesz znow skladac,,pamietaj aby napisac we wniosku prawde ze juz raz skladales i z jakim skutkiem.
Casey Napisano 18 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2008 Jeszcze nie byłem na żadnej rozmowie, dopiero się przymierzam, zbieram informacje Trochę bezsensu zakładać z góry że Ci się nie powiedzie A to po jakim czasie możesz kolejny podchodzić do procesu imigracyjnego zależy TYLKO i wyłącznie od powodu odmowy.
xqmichal Napisano 21 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 21 Lipca 2008 Niby tak, ale cały ten proces nie wygląda prosto, jest wiele wymagań itd. więc trzeba się liczyć, że może coś nie tak pójść. Mam jeszcze jedno pytanko, jaki jest najlepszy sposób emigracji dla kogoś kto nie ma rodziny w Kanadzie, wiek przed 30 wykształcenie wyższe oraz prawie 4 lata pracy, ale w różnych dziedzinach (niekoniecznie w swoim zawodzie)? pozdrawiam
sly6 Napisano 21 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2008 Jak ten ktos ma duzo kasy to moze pojechac jako inwestor a jak nie pozostaje ten program skilled worker;wyjazd do danej Prowincji - program prowincjonalny ,wyjazd jako zona-maz rezydenta-obywatela Kanady ... O tym wszystkim przeczytasz na stronie urzedu: Program Prowincjonalny http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/provincial/index.asp inne drogi emigracji : http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp
sly6 Napisano 28 Marca 2009 Zgłoś Napisano 28 Marca 2009 Co do podchodzenia drugim razem do procesu imigracyjnego to jesli ten wniosek nie zostal odrzucony za falszywe dane-papiery to mozna zlozyc go ponownie do rozpatrzenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.