kantowa Napisano 30 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2008 Obecnie mam status f1, zmieniony w USA z j1. Jestem zapisana w szkole na kurs ESL, przez pierwszy semest chodzilam, obecnie jestem zapsana na drugi. Mam dosyc Stanow chce wrocic do Polski, nie chce placic czesnego ok 3000 $ bo i tak juz mi nie zalezy, a pozatym nawet nie mam takiej kasy,musialabym tu dluzej siedziec, a tego juz nie chce. Czy beda jakies konsekwencje jesli nie zaplace (poza straceniem statusu na ktorym i tak mi nie zalezy bo i tak nigdy tu nie wroce)?
kantowa Napisano 30 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 30 Lipca 2008 A do sądu albo gdzies mnie nie podadza?
mesio007 Napisano 30 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2008 A nie mozesz po prostu zrezygnowac ze szkoly, znaczy oficjalnie zawiadamiajac szkole, ze nie jestes juz zainteresowana nauka? U mnie na przyklad jest tak, ze jak nie zaplace w ciagu dwoch tygodni od dnia kiedy sie zapisalam to automatycznie mnie skreslaja z listy studentow.
FUGAZI Napisano 30 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2008 Wyślą pewnie/może jakiegoś kolektora, schrzanią Ci credit score, ale przecież Ty juz tu nie będziesz mieszkać.
Agula Napisano 31 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2008 Rany, po poprostu zrezygnuj ze szkoly i juz. Jak nie zaplacisz to i tak nie beda Ciebie scigac bo za co? Nie zaplaciles, nie masz prawa chodzic do szkoly. Jak nie zaczales drugiego semestru nie wiem w czym problem?
gal Napisano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2008 Obecnie mam status f1, zmieniony w USA z j1. Jestem zapisana w szkole na kurs ESL, przez pierwszy semest chodzilam, obecnie jestem zapsana na drugi. Mam dosyc Stanow chce wrocic do Polski, nie chce placic czesnego ok 3000 $ bo i tak juz mi nie zalezy, a pozatym nawet nie mam takiej kasy,musialabym tu dluzej siedziec, a tego juz nie chce. Czy beda jakies konsekwencje jesli nie zaplace (poza straceniem statusu na ktorym i tak mi nie zalezy bo i tak nigdy tu nie wroce)? pomijajac wszystko inne nie powinno uzywac sie slowa "nigdy" bo... nigdy nie wiesz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.