macius Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Czesc! Niedlugo uciekam od pracodawcy i z USA prosto do Polski nie informujac nikogo. Pytanie mam takie czy na lotnisku moga o cos sie przyczepic na kontroli paszportowej czy cos. Wiza i ds2019 wazny jeszcze ze 3 miesiace. Czy moga cos powiedziec w stylu "nie mozesz wyjechac bo masz w kontrakcie jeszcze 2 miesiace pracy" Jedyne konsekwencje jakie mnie spotkaja to bedzie niedostanie wizy w przyszlosci? POzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 pewnie ze mozesz wyjechac nikt na sile cie trzymac nie bedzie hehe a co ameryka tak ci w kosc dala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Mozesz wyladowac w Guantanamo jak Cie dorwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macius Posted August 1, 2008 Author Report Share Posted August 1, 2008 Nie podoba mi sie tutaj:P Menagerowie to skonczone glaby, w POLSCE nie nadawaliby sie do zamiatania chodnikow a tutaj maja jeszcze czelnosc wydawania polecen Polakowi! No i tensknota za ojczyzna! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Zartujesz?! maja czelnosc wydawania polecen POLAKOWI? To oni nie wiedza, ze Polak sam sobie moze wydawac polecenia?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
toza774 Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Widzisz maciuś bo Polacy w większości dzielą się na takich co: 1) pozytywnie zareagowali na amerykę, amerykański styl i dali się ponieść swoistemu praniu mózgu pod tytułem "God Bless America" i "Jesteśmy najlepsi" oraz "Każdy na świecie marzy aby mieszkać w USA". Kiedy taki Polak zauważy choćby najmniejszą krytykę pod adresem USA, szczególnie od innego Polaka - włącza się czerwona lampka i będzie bronić tego kraju jak pies kości oraz wyśmiewać adwersarza. 2) na takich którym się ten kraj zdecydowanie nie spodobał z tych czy innych względów Oraz mniejszość która podchodzi do tematu z dystansem i refleksją. Dlatego jakbyś próbował polemizować z "FUGAZI" czy USA jest fajne czy nie, to miej na względzie pkt 1) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame of Udun Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Czesc! Niedlugo uciekam od pracodawcy i z USA prosto do Polski nie informujac nikogo. Pytanie mam takie czy na lotnisku moga o cos sie przyczepic na kontroli paszportowej czy cos. Wiza i ds2019 wazny jeszcze ze 3 miesiace. Czy moga cos powiedziec w stylu "nie mozesz wyjechac bo masz w kontrakcie jeszcze 2 miesiace pracy" Jedyne konsekwencje jakie mnie spotkaja to bedzie niedostanie wizy w przyszlosci? POzdr Mozesz wyjechac bez problemu - ale z powrotem moze byc problem (jesli fundacja Ci anuluje wize). Lepiej napisz do fundacji ze masz jakis problem w domu i musisz jechac i nie mozesz wrocic.. wtedy zrobia odpowiednia adnotacje i w przyszlosci nie powinno byc problemu z wiza turystyczna lub inna do usa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 1) pozytywnie zareagowali na amerykę, amerykański styl i dali się ponieść swoistemu praniu mózgu pod tytułem "God Bless America" i "Jesteśmy najlepsi" oraz "Każdy na świecie marzy aby mieszkać w USA". Kiedy taki Polak zauważy choćby najmniejszą krytykę pod adresem USA, szczególnie od innego Polaka - włącza się czerwona lampka i będzie bronić tego kraju jak pies kości oraz wyśmiewać adwersarza.Dlatego jakbyś próbował polemizować z "FUGAZI" czy USA jest fajne czy nie, to miej na względzie pkt 1) Na podstawie czego wyciagnelas Panna taki wniosek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 skad wiesz ze "Panna" ;-) a swoja droga to mi sie w USA podoba, moze tylko dlatego ze jesli ktos ma pomysl na biznes i mu sie "chce" przez duze C to mozna wiele osiagnac i pieniadze nie sa tutaj jakas specjalna bariera ;-) z drugiej strony nie wiem czy chcialbym mieszkac w USA do konca zycia ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 skad wiesz ze "Panna" ;-) Nie wiem, strzelam (: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.