Matey00 Napisano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2008 witam, Obecnie siedze w Stanach i niebawem wracam do Polski. Mam w zwiazku z tym male pytanie odnosnie przenoszenia sie miedzy terminalami. Lecac do Stanow mialem polaczenie z Gdanska do Monachium, pozniej do Waszyngtonu i nastepnie do Orlando. Teraz mam odwrotna kolejnosc :-), ale bedac juz w Waszyngtonie mam 1h 50 min na przejscie do samolotu lecacego juz do Niemiec. Pytanie moje dotyczy tego, czy w Waszyngtonie musze zmienic terminal i ile zajac moze odprawa ? Tyle samo co przy wjezdzie do Stanow ? Czy trzeba znow wypelniac kwitki celne ? Dodam, ze gdy przylecialem do Waszyngtonu to samolot podlecial juz pod terminal lokalny, wiec nie mialem wiekszego problemu ze znalezieniem odp. Gate'u, teraz niestety mam mniej czasu i boje sie ze sie niewyrobie. Pl o pomoc, dzieki wielkie !
sly6 Napisano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2008 Niczego nie musisz wypelniac jak wylatujesz z USA,pamietaj abys oddal I-94 w Waszyngtonie lub tez jak bedzie mozna wyrejestrowal sie w maszynie ze wylatujesz z USA bo nie ktore lotniska juz takie cos maja .
jokerek Napisano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2008 Witam Chcialbym zapytac o wyjazd z USA przez Kanade.Czy osoba ktrora przybyla na teren Stanow legalnie lecz przesiedziala czas zwiedzania (0,5 roku) moze opuscic teren USA przez Kanade lub Meksyk i to nie zoastanie zarejestrowane.Interesuje mnie rowniez czy taka osoba jesli w ten sposob opusci USA, posiadajac 10letnia wize moze wrocic do Stanow przed uplywem 10 letniego okresu "kary za nielegalny pobyt" .
sly6 Napisano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2008 Do Kanady moga Cie nie wpuscic poniewaz bedzie zachodzic podejrzenie ze to samo zrobisz tam tzn zostaniesz nielegalnie . Myslisz ze jak nie oddasz I-94 to bedzie lepiej,teraz przy tej technice coraz czesciej dochodza do tego ,czy wrociles i kiedy to bylo . Co do tej kary to pamietaj o tym ze jesli nawet bedziesz mogl leciec do USA to urzednik moze myslec ze tak samo zrobisz znow i od niego bedzie zalezec czy Cie wpusci . "Generalnie jesli ktos 'przesiedzial' wize od 180 dni do roku czasu => podlega pod 3-letni zakaz powrotu do USA, jesli ktos byl w USA nielegalnie przez rok i wiecej => podlega pod 10-letni czas pobytu w swoim kraju." a jesli chodzi o te do 180 dni to tez moze byc roznie na granicy bo jednak przedluzylo sie pobyt .
gal Napisano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2008 moga cie aresztowac,jest na forum poradnika sukces gostek ktory tak zrobil matt cos tam jego nick popatrz sobie jego posty tak chcial zrobic i go zaaresztowali do 180 dni ponad wize kara jest 3 lat zakaz wjazdu do usa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.