mika77 Napisano 18 Września 2008 Zgłoś Napisano 18 Września 2008 Witam! Odnośnie wizy turystycznej. Kilka lat temu miałam wizę na rok, której nie wykorzystałam i nie podróżowałam. Parę miesięcy po wygaśnięciu wizy starałam się o następną, otrzymałam wizę na okres 3 lat. Tego lata wygasła ważność wizy. Podczas ważnej wizy 3-letniej byłam w US pięciokrotnie w celach turystycznych moje pobyty trwały dwa miesiące, trzy miesiące, raz byłam sześć miesięcy, ostatni wakacyjny spędziłam cztery tygodnie. Nigdy nie starałam się o przedłużenie wizy. Nie interesuje mnie stały pobyt w US, a tylko możność podróżowania po tym kraju, spotkanie z przyjaciółmi. Chciałabym się starać w krótkim czasie o następną wizę turystyczną, ponieważ planuje polecieć zimą. Oczywiście pracuję, posiadam rzeczy materialne, z którymi jestem związana w Polsce. Jestem ciekawa czy ktoś był w podobnej sytuacji wielokrotnego podróżowania po US i starania się o nową wizę? Jakie problemy mogą mnie napotkać przy kolejnym staraniu się o wizę? Moje częste latanie może zaszkodzić przy dostaniu następnej wizy? Czekam na Wasze rady! Pozdrawiam.
sly6 Napisano 18 Września 2008 Zgłoś Napisano 18 Września 2008 Jesli beda miec ale to do tego 6 miesiecznego pobytu bo czasami takie pobyty 6 miesieczne zle wygladaja pod czas rozmowy w Ambasadzie.
mika77 Napisano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Napisano 18 Września 2008 Ambasada jest w posiadaniu każdego mojego pobytu? Jeszcze jedno pytanie we wniosku muszę podać każdy mój pobyt, może się to ograniczyć do roku? Czy muszą być konkretne daty? Jeden półroczny pobyt o niczym nie świadczy, aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że może być to różnie odebrane.
sly6 Napisano 18 Września 2008 Zgłoś Napisano 18 Września 2008 Jak juz sama napisalas w ds 156 wpisujesz daty w ktorych bylas i tam wyjdzie ile bylas czasu ,jak wiesz czasami nie oplaca sie klamac bo czy teraz czy tez pozniej moze cos wyjsc i po co Ci takie cos ???
mika77 Napisano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Napisano 18 Września 2008 sly6 ? kto mówi o jakimkolwiek kłamaniu? za daleko wybiegasz myślami?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.