ann-1987 Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Hej mam pytanie odnośnie dokumentu I-94. za 2 lata bede miała ślub z obywatelem USA, w tej chwili on ma GC. ja przyjechalam na wizie turystycznej, w tej chwili jestem "na czarno", kiedy starałam sie o przedluzenie mojej wizy wysłalam dokument I-94 wiem ze bedzie on potrzebny na interview kiedy bede starala sie o GC po malzenstwie (oryginal) co powinnam zrobic? poczekac i wyslac po slubie czy w tej chwili wyslac prosbe o odeslanie mi tego dokumentu - wiem z roznych zrodel ze to jest mozliwe. czy to prawda? czy moze oni wysla tylko do biura jakies dokumenty udokumentajace ze wjechalam na teren USA legalnie pozdrawiam i prosze o pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
angie13 Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 urzad emigracyjny nie odsyla dokumentow. Mozesz starac sie o kopie tej formy.Skladasz aplikacje I-102 o Replacement .Kopie formy I94(nie orginal) wysylasz wraz z innymi aplikacjami do urzedu emigracyjnego o zmiane statusu po poslubieniu obywatela.Nie przynosisz tego na interview. Czas oczekiwania na replacement od 3 do 6 miesiecy wiec musisz zlozyc te aplikacje przynajmniej 6 miesiecy przed wyslaniem dokumentow do Urzedu Emigracyjnego o zmiane statusu.Jezeli nie bedziesz miala tej formy I-94 w twoich dokumentach o zmiane statusu to zawiesza ci cala procedure.To jest bardzo wazna forma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.