Skocz do zawartości

J1 na F1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie sluchaj sie jego. Jesli jedziesz do chicago to zglos sie do Polsko-Amerykanskiego Stowarzyszenia. Oni pomagaja dla ludzi i to bez oplat. Inne firmy to zwykli naciagacze. Moze i cos robia ale 600$ nie chodzi droga.

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

W Chicago Pomagaja w ten sposob ze wysla cie czyscic Zydom kible i beda pobierac czesc twojej wyplaty.

Wprowadza cie w nielegalnosc abys im nie uciekl.

Tka to wyglada w USA cos co jest oferowane "za darmo"

• 2 miesiące później...
Napisano

Witam

Mo?na wiedziea gdzie mieści sie wasza agencja i ile kosztuje zmiana z J1 po W&T na F oraz na ile mozna dostac ta wize? Szko3a za 250$ miesiecznie to tanizna o ile to prawda. Jak ktos wspó3pracowa3 z tą agecja to tez niech da znaa!!

pozdro

Napisano

1. Immigration NIE ZAWSZE akceptuje zmiane statusu, a tych 600 USD nikt Ci nie zwroci...

2. W Community College ZA DARMO pomagaja w zmianie statusu, a szanse na to sa na pewno duze wieksze, niz w jakies szkolce, ktorej nikt poza Ewszum nie zna...

3. KAZDA szanujaca sie szkola proceduje zmiane wizy sama - ma do tego uprawnionego czlowieka, przeszkolonego w Immigration "Designated School Officials" - ta osoba jest odpowiedzialna za "Issue I-20 Forms". Najczesciej jest to International Student Coordinator. Osoba ta wspolpracuje z Immigration (np. powiadamia czy student chodzi do szkoly) i w razie odmowy zmiany statusu wie jak przygotowac odwolanie. Czego Ewszum zapewne za Ciebie nie zrobi, cieszac sie Twa naiwnoscia... :(

Pozdrawiam... Karine w szczegolnosci! :)

Napisano

Spoko

To radzisz znaleśa sobie jakiś Community College zapisac sie jeszcze w czasie trwania J1 i oni mi pomoga zalatwia zmiane??

Tylko orientujesz sie ile kosztuje miesiac w takim Collegu i czy musia3bym juz tam chodzic w czasie trwania J1 wogle kiedy najlepiej zaczac to zalatwiac bedąc na programie W&T???

• 2 miesiące później...
Napisano

Kochani moi:)

W3asciwie pierwszy raz odwiedzam to forum ale czuje ze zaczne je nagminnie okupowac:)Mam do was Wszystkich ma3e pytanko a propos mozliwosci przeniesienia sie lub czegos w stylu wymiany uczelnianej do USA:)Obecnie jestem studentka 2 roku AE i w tym roku wyjezdzam na W&T i nie ukrywam ,iz chce zostac w Stanach i to ....forever-no tak mi sie bynajmniej wydaje:)Nie chce stracic tych lat tu w Polsce-wiec moze ktos z was dok3adnie wie jak wyglada kwstia zmiany uczelni i jak wyglada to pod wzgladem finansowym.Please pomozcie mi.....:)Buziaki

Napisano
Kochani  moi:)

W3asciwie pierwszy raz odwiedzam to forum ale czuje ze zaczne je nagminnie okupowac:)Mam do was Wszystkich ma3e pytanko a propos mozliwosci przeniesienia sie lub czegos w stylu wymiany uczelnianej  do USA:)Obecnie jestem studentka 2 roku AE  i w tym roku wyjezdzam na W&T i nie ukrywam ,iz chce zostac w Stanach i to ....forever-no tak mi sie bynajmniej wydaje:)Nie chce stracic tych lat tu w Polsce-wiec moze ktos z was dok3adnie wie jak wyglada kwstia zmiany uczelni i jak wyglada to pod wzgladem finansowym.Please pomozcie mi.....:)Buziaki

Zacznij od Biblii: http://www.pso-usa.org/Polish/ :wink:

Napisano

Zdaje sobie sprawe, ?e ten temat jest pewnie wa3kowany od dawna ale b3agam o odpowied1.

1. Czy Work&Travel jest tylko na wakacje... nie mo?na pojechaa np. we wrześniu? A jeśli nie to czy wtedy musze staraa sie o wize H2B skoro chce jechaa na rok?

Chcia3am zrobia tak ?eby pojechaa na kilka miesiecy na work & travel a potem pójśa do szko3y i zamienia wize J1 na F1...

To dla mnie bardzo, bardzo wa?ne, bardzo Was prosze o pomoc.

Poza tym chcia3am dodaa, ?e forum jest świetne :lol:

Napisano
Czy Work&Travel jest tylko na wakacje... nie mo?na pojechaa np. we wrześniu?

Tak, tylko na wakacje...

A jeśli nie to czy wtedy musze staraa sie o wize H2B skoro chce jechaa na rok?

Tak, ewentualnie jechac na Internship (tez J1), ale moze byc Ci wowczas trudniej zrealizowac dalsza czesc planu. :lol:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...