w0jn4 Napisano 12 Października 2004 Zgłoś Napisano 12 Października 2004 Nie sluchaj sie jego. Jesli jedziesz do chicago to zglos sie do Polsko-Amerykanskiego Stowarzyszenia. Oni pomagaja dla ludzi i to bez oplat. Inne firmy to zwykli naciagacze. Moze i cos robia ale 600$ nie chodzi droga.
ewszum Napisano 14 Października 2004 Zgłoś Napisano 14 Października 2004 W Chicago Pomagaja w ten sposob ze wysla cie czyscic Zydom kible i beda pobierac czesc twojej wyplaty. Wprowadza cie w nielegalnosc abys im nie uciekl. Tka to wyglada w USA cos co jest oferowane "za darmo"
rumcyk Napisano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2004 Witam Mo?na wiedziea gdzie mieści sie wasza agencja i ile kosztuje zmiana z J1 po W&T na F oraz na ile mozna dostac ta wize? Szko3a za 250$ miesiecznie to tanizna o ile to prawda. Jak ktos wspó3pracowa3 z tą agecja to tez niech da znaa!! pozdro
Chomik Napisano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2004 1. Immigration NIE ZAWSZE akceptuje zmiane statusu, a tych 600 USD nikt Ci nie zwroci... 2. W Community College ZA DARMO pomagaja w zmianie statusu, a szanse na to sa na pewno duze wieksze, niz w jakies szkolce, ktorej nikt poza Ewszum nie zna... 3. KAZDA szanujaca sie szkola proceduje zmiane wizy sama - ma do tego uprawnionego czlowieka, przeszkolonego w Immigration "Designated School Officials" - ta osoba jest odpowiedzialna za "Issue I-20 Forms". Najczesciej jest to International Student Coordinator. Osoba ta wspolpracuje z Immigration (np. powiadamia czy student chodzi do szkoly) i w razie odmowy zmiany statusu wie jak przygotowac odwolanie. Czego Ewszum zapewne za Ciebie nie zrobi, cieszac sie Twa naiwnoscia... Pozdrawiam... Karine w szczegolnosci!
rumcyk Napisano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 Spoko To radzisz znaleśa sobie jakiś Community College zapisac sie jeszcze w czasie trwania J1 i oni mi pomoga zalatwia zmiane?? Tylko orientujesz sie ile kosztuje miesiac w takim Collegu i czy musia3bym juz tam chodzic w czasie trwania J1 wogle kiedy najlepiej zaczac to zalatwiac bedąc na programie W&T???
Marcin20 Napisano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2005 Polecam ten link http://educationusa.state.gov/undergrad/ad...s/community.htm tam dowiesz sie wielu informacji dotyczacych studiow w USA. Pozdrawiam!!
dobrochna Napisano 11 Marca 2005 Zgłoś Napisano 11 Marca 2005 Kochani moi:) W3asciwie pierwszy raz odwiedzam to forum ale czuje ze zaczne je nagminnie okupowac:)Mam do was Wszystkich ma3e pytanko a propos mozliwosci przeniesienia sie lub czegos w stylu wymiany uczelnianej do USA:)Obecnie jestem studentka 2 roku AE i w tym roku wyjezdzam na W&T i nie ukrywam ,iz chce zostac w Stanach i to ....forever-no tak mi sie bynajmniej wydaje:)Nie chce stracic tych lat tu w Polsce-wiec moze ktos z was dok3adnie wie jak wyglada kwstia zmiany uczelni i jak wyglada to pod wzgladem finansowym.Please pomozcie mi.....:)Buziaki
Chomik Napisano 11 Marca 2005 Zgłoś Napisano 11 Marca 2005 Kochani moi:)W3asciwie pierwszy raz odwiedzam to forum ale czuje ze zaczne je nagminnie okupowac:)Mam do was Wszystkich ma3e pytanko a propos mozliwosci przeniesienia sie lub czegos w stylu wymiany uczelnianej do USA:)Obecnie jestem studentka 2 roku AE i w tym roku wyjezdzam na W&T i nie ukrywam ,iz chce zostac w Stanach i to ....forever-no tak mi sie bynajmniej wydaje:)Nie chce stracic tych lat tu w Polsce-wiec moze ktos z was dok3adnie wie jak wyglada kwstia zmiany uczelni i jak wyglada to pod wzgladem finansowym.Please pomozcie mi.....:)Buziaki Zacznij od Biblii: http://www.pso-usa.org/Polish/ :wink:
stokrotka Napisano 16 Marca 2005 Zgłoś Napisano 16 Marca 2005 Zdaje sobie sprawe, ?e ten temat jest pewnie wa3kowany od dawna ale b3agam o odpowied1. 1. Czy Work&Travel jest tylko na wakacje... nie mo?na pojechaa np. we wrześniu? A jeśli nie to czy wtedy musze staraa sie o wize H2B skoro chce jechaa na rok? Chcia3am zrobia tak ?eby pojechaa na kilka miesiecy na work & travel a potem pójśa do szko3y i zamienia wize J1 na F1... To dla mnie bardzo, bardzo wa?ne, bardzo Was prosze o pomoc. Poza tym chcia3am dodaa, ?e forum jest świetne
Chomik Napisano 16 Marca 2005 Zgłoś Napisano 16 Marca 2005 Czy Work&Travel jest tylko na wakacje... nie mo?na pojechaa np. we wrześniu? Tak, tylko na wakacje... A jeśli nie to czy wtedy musze staraa sie o wize H2B skoro chce jechaa na rok? Tak, ewentualnie jechac na Internship (tez J1), ale moze byc Ci wowczas trudniej zrealizowac dalsza czesc planu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.