Skocz do zawartości

Powrot Po Nielegalnym Pobycie

gadulek1

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Wyjechalam do Nowego Yorku w 2005 roku. Wize turystyczna dostalam na rok, a na lotnisku w Nowym Yorku podbili mi na 6. Wize przesiedziałam 1, 5 roku. Teraz jestem w Polsce i chce sie ponownie starac o wize. Czy wyrabiajac sobie nowy paszport moglabym dostac wize? Czy w konsulancie w Warszawie maja jakies dane? Czy gdybym dostala wize w Warszawie mialabym problem na lotnisku w Stanach. Dodam ze przylecialam na lotnisko w New Jersey , a odlot mialam z lotniska z Nowego Yorku.Bardzo proszę o poradę, jak najlepiej postąpić , co mi radzicie?

Napisano

Moja znajoma przesiedziała wizę turystyczna w Nowym Yorku.Wyrobiła nowy paszport i otrzymała wizę na 10 lat i ponownie przekroczyła granicę. Nie miala zadnych problemow na lotnisku . Byc moze miala na to wplyw zmiana paszportu.

Napisano
Wyjechalam do Nowego Yorku w 2005 roku. Wize turystyczna dostalam na rok, a na lotnisku w Nowym Yorku podbili mi na 6. Wize przesiedziałam 1, 5 roku. Teraz jestem w Polsce i chce sie ponownie starac o wize. Czy wyrabiajac sobie nowy paszport moglabym dostac wize? Czy w konsulancie w Warszawie maja jakies dane? Czy gdybym dostala wize w Warszawie mialabym problem na lotnisku w Stanach. Dodam ze przylecialam na lotnisko w New Jersey , a odlot mialam z lotniska z Nowego Yorku.Bardzo proszę o poradę, jak najlepiej postąpić , co mi radzicie?

Zmiana paszportu nic tu nie da. Tak samo lotnisko na ktore przylatywalas/odlatywalas tez nie ma znaczenia. Oni wszystko maja w komputerach, kto kiedy wlecial, wylecial z USA itd. Jezeli faktycznie bys dostala wize w Warszawie, to tylko przez niedopatrzenie urzednika w Ambasadzie. Jezeli by sie dopatrzyli pozniej, to dostalabys jeszcze jedno wezwanie do Ambasady w celu anulowania promesy wizowej.

Na lotnisku w Stanach moga Cie cofnac z granicy jezeli by sie dopatrzyli, wlasnie na granicy zapada ostateczna zgoda lub jej brak na wjazd.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...