gal Napisano 21 Października 2008 Zgłoś Napisano 21 Października 2008 tu jest zdanie wyjete z witryny CBP.gov (Crossing Border Patrol) Documents required by Canadian Citizens/Residents/Landed Immigrant to enter the U.S. and how long can they stay? If you cross by land or sea, then fly to another U.S. destination, you do not need a passport. Witryne mozesz przejrzec sam
gal Napisano 21 Października 2008 Zgłoś Napisano 21 Października 2008 Wymagania zmieniaja sie z dniem 1 czerwca 2009 tu jest link do rzetelnej info http://www.poradniksukces.com/jmainp/index...8&Itemid=73
Andy 01 Napisano 21 Października 2008 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2008 to brzmi rozsądnie i możesz mieć rację, aczkolwiek nie bardzo mi to na rękę, ale jeśli poczekamy do nowego roku kto wie co przyniesie, ponoć mamy 14% odrzuceń do 10% już niewiele brakuje, z Toronto do NY jak z Lublina do Szczecina , ... fajnie byłoby zrobić sobie wycieczkę.
sly6 Napisano 21 Października 2008 Zgłoś Napisano 21 Października 2008 a tutaj pisza cos takiego o przekraczaniu granic: http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/...nada_mexico.xml Documentary Requirements for Canadian and Mexican Residents In general, a nonimmigrant visitor must have a valid nonimmigrant visa and a passport that is valid for a minimum of 6-months beyond the initial period of stay in the United States. Even though certain individuals may be exempt the visa and passport requirement, the burden of proof is on the applicant to establish eligibility to enter the United States.
Andy 01 Napisano 21 Października 2008 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2008 jestem wam wdzięczny za te informacje, muszę teraz na spokój wszystko przeanalizować, ... dzięki za pomoc,pozdr.
gal Napisano 21 Października 2008 Zgłoś Napisano 21 Października 2008 Tak tylko pelna implementacja przepisu wchodzi w zycie po 1 czerwca 2009 jesli mowimy o przekraczaniu granicy by land or sea
Rademedes Napisano 21 Października 2008 Zgłoś Napisano 21 Października 2008 to ja tylko podsumuje: 1. sama rezydentura w kanadzie nie zwalnia z koniecznosci posiadania wizy do USA (z wyjatkiem osob, ktore posiadaja obywatelstwa z kraju, ktory jest zwolniony z wiz "visa waiver program" czy jakkolwiek to zwal ;-) 2. po 3 latach pobytu w kanadzie mozna ubiegac sie o obywatelstwo, To be eligible for Canadian citizenship, you must have lived in Canada for at least three years (1,095 days) out of the four years (1,460 days) preceding your application. z tym ze kazdy wyjazd z kanady trzeba sobie odliczyc od tych magicznych 1095 dni - pobyt nie musi byc ciagly z uzyskaniem obywatelstwa nie ma wiekszego problemu, tescik, odciski - problem jest jesli ktos mial jakies problemy z prawem itp itd. no i oczywiscie nalezy sie nauczyc hymnu (i nie wiem czy nie w dwoch jezykach - bo na przysiedze sie spiewa)
sly6 Napisano 22 Października 2008 Zgłoś Napisano 22 Października 2008 Rademens a no sie spiewa hymn w 2 jezykach ,angielskim i francuskim ,podobno zaczyna sie hymn po francusku a potem mozna spiewac po angielsku a i teraz przysiege sklada sie tez w 2 jezykach urzedowych Kanady
Rademedes Napisano 22 Października 2008 Zgłoś Napisano 22 Października 2008 ja to raz widzialem jak ludzie podczas 'spiewania' w wersji francuskiej ruszali ustami jak rybki ;-)
sly6 Napisano 23 Października 2008 Zgłoś Napisano 23 Października 2008 cos o obywatelstwie : http://services3.cic.gc.ca/rescalc/resCalc...do?〈=en
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.