Skocz do zawartości

Praca W Irlandia A Uzyskanie Wizy W Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Prosze o pomoc

Pracuje od jakiegos czasu w Irlandii, praca jest legalna w miare dobrze zarabiam itd. na dzien dzisiejszy chce starac sie o nowa wize poprzednia wygasla w 2007 roku.

Wiem ze moge sie starac tutaj w Irlandii ale w polsce znam procedury i wiem jak to wyglada wszystko, a po drugie za 2 tygodnie jade do polski na urlop wiec tak czy siak bede w Krakowie.

Chciala bym wiedziec czy moze ktos kiedys byl w podobnej sytulacji chodzi mi konkretnie o to jakie dokumenty mam wziasc ze soba oprocz balansu z banku kilku ostatnich payslipow, kopi kontraktu, zaswiadczenia z pracy oraz zaswiadczenia o zameldowaniu. W formularzu wizowym w rubryce "adres" nalezy wpisac staly adres zameldowania czyli ten w polsce, bo w tutaj jestem zameldowana na rok czasu. Moze ktos bedzie ktos bedzie mialm jakies cenne infromacje dotyczace calej sytulacji.

Dziekuje bardzo i pozdrawiam

Sara P.

Napisano

Te wymienione zaswiadczenia i kwity wez ze soba.

Bedzie tez wazne ile razy byles w USA,czy Twoje pobyty nie byly za dlugie nawet jesli miales pobyt wsteplowany na 6 miesiecy...

Napisano

Sprawa jest taka ze w 2006 w czerwcu poleciala do stanow mialam wize na rok ale w paszporcie mialam zaznaczony okres pobyty ( 2 miesiace ) przed uplywem tych 2 miesiecy przedluzylam wize wysylajac dokumenty to emigracyjnego. Nowa wize pobytowa dostalam do 4 lutego 2007 wylecialam ze stanow 26 stycznia i teraz zbytnio nie wiem jakiego rezultatu moge sie spodziewac w konsulacie.

Jedni mowia ze moge mnie problem wlasnie ze wzgledu na to ze przedluzalam, zas inne twierdza ze nie bedzie problemu bo caly pobyt byl legalny i wylecialam przed terminem.

Wiem ze w wiekszosci decyzja nalezy do urzednika ale jednak dokumenty sa rownie wazne czy to cale przedluzanie moze mnie az taki negatywny wplyw na cala wize??

Dziekuje

Napisano

prawo nie zostalo zlamane, ale Twoja wiarygodnosc mocno ucierpiala, bo teraz trzeba sie bedzie niezle napocic zeby konsulowi wytlumaczyc jakie byly powody przedluzenia wizy i jakie sa szanse na to ze znowu tego nie zrobisz

moje osobiste zdanie: ja bym sie nie wybieral po wize bez dobrych argumentow i wyjasnienia co sie stalo wczesniej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...