darop Napisano 12 Marca 2005 Zgłoś Napisano 12 Marca 2005 by3oby super, jestem z Opola, prace mam zacząa 18 czerwca, a wyjazd planuje na 15 czerwca, mo?e porozmawiamy na gadu-gadu mój numer to 1743463
KATE Napisano 15 Marca 2005 Zgłoś Napisano 15 Marca 2005 jak milo slyszec!!!!:-) ja z chlopakim tez jedziemy do buscha:-) a depozyt placilismy w pko bp! Troche sie denerwowalismy bo dlugo nie dostawalismy potwierdzenia ze nasze sto dolcow doszlo, na szczescie odpisali:-) Pozdrawiam buschowcow:-)!
Mingan Napisano 16 Marca 2005 Autor Zgłoś Napisano 16 Marca 2005 hahaha!!! a kiedy jedziecie ?? odezwij sie do mnie na gg 1692070
jumperek21 Napisano 31 Marca 2005 Zgłoś Napisano 31 Marca 2005 można zaryzykować i pocztą ale prawdopodbieństwo kradzieży z listu jest bardzo duże , przeważnie kradną jak coś przychodzi w liście z USA. Dostałem kilka razy kasę listem z Kanady ale zdazyło się ze przyszedł bez kasy :/
darop Napisano 31 Marca 2005 Zgłoś Napisano 31 Marca 2005 no właśnie pocztą nie można bo tak sobie pracodawca zażyczył i nawet zostaliśmy(osoby jadące do BG) zaopatrzone w dokument ze wszystkimi danymi bankowymi, tylko że nie wszędzie, a raczej w mało którym banku widziano jak to zrobić i to pytanie"bankowca"-"co to jest routing number?", to ja mam to wiedzieć skromny student informatyki 8) , w końcu jednak znalazłem przychylną duszyczke która wiedziała jak to zrobić, tylko że.... wciąż czekam na potwierdzenie odbioru, miało przyjść i nie przychodzi :cry: pozdrowienia
Gość Napisano 31 Marca 2005 Zgłoś Napisano 31 Marca 2005 w mało którym banku widziano jak to zrobić i to pytanie"bankowca"-"co to jest routing number?", Z takimi transferami, to faktycznie mogą być (czasami) kłopoty, no bo kto z polski wysyła pieniądze do ameryki :?: :?: :?: Routing Number znany także jako ABA Number = jest, to 9-cio cyfrowy numer identyfikacyjny banku (popularne na terenie USA) Jednakże , aby przesłać pieniądze przez "wodę" , należy także znać > >> SWIFT Number (Society for World-Wide Interbank Financial Telecommunications) Przypuszczam, że polscy bankowcy obydwa te numery nazywają "SWIFT" :!:
darop Napisano 31 Marca 2005 Zgłoś Napisano 31 Marca 2005 ja z małego miasteczka jestem i u mnie się tego załatwić nie dało zresztą to było do przewidzenia bo pewnie mało kto tam do stanów kase śle, więc panie mogły nie byc wtajemniczone, więc się udałem do Opola, no tu już lepiej, ale "najśmieszniejsze" było to jak mój brat w Warszawie w głównej siedzibie PKO BP chciał tej wpłaty dokonać, okienko zatytuowane-"Obsługa Walutowa" i nie wiedzieli jak to zrobić :shock: i tam właśnie problemy sprawił Routing Number PS tam gdzie wpłacałem pani od razu bez mrugnięcia okiem mi wytłumaczyła co to i było po kłopocie, tylko czemu tego potwierdzenia ciągle nie mam :cry:
Gość Napisano 31 Marca 2005 Zgłoś Napisano 31 Marca 2005 tylko czemu tego potwierdzenia ciągle nie mam :cry: Niestety nie wiem jak , to jest w polsce. W US nie dają żadnego potwierdzenia, ponieważ takowe będzie w miesięcznym rozliczeniu konta :!:
frizbi Napisano 22 Maja 2005 Zgłoś Napisano 22 Maja 2005 ten ROUTING NUMBER to jest to samo co SORT CODE? Chodzi o numer rozliczeniowy banku? czyli 8 kolejnych cyfr z numeru rachunku IBAN? np. 1140 2017 dla multibanku?
Gość Napisano 23 Maja 2005 Zgłoś Napisano 23 Maja 2005 A czy moze mi ktos wytłumaczyc,jak to jest z tym zakładaniem kont w Polsce i przelewami na nie kasy w USA? Tzn powiedzmy, czy powinnam załozyc sobie tutaj w Polsce pzred wyjazdem do USA, konto walutowe np. w CITYBANKU, tak,by bedąc w Stanach wkładać na nie kase tam zarobiona? bo ja chyba tego nie rozumiem Wydawało mi sie,ze pani w banku mowila mi,ze mimo,iz otworze sobie konto walutowe w Polsce, to i tak, po przyjeździe do USA, bede musiala otworzyc sobie tam drugie konto. A mnie sie zawsze wydawało,ze jeśli otworze konto walutowe, tutaj w banku w Polsce,to bede mogła wpłacac na nie kase bedąc w USA.Czyli zatem,ze wystarczy miec jedno konto,a nie dwa :? :roll: Wybaczcie moja niekumatosć :roll:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.