monia84 Napisano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2009 Prosze tych, ktorzy maja jakas wiedze na ten temat o pomoc! To dosc pilne.
Saka Napisano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2009 czyli zarabiasz 50000$ placisz 10% federalnego i powiedzmy 10% stanowego, czyli 20% zaplacone, ale ze w polsce podatki sa wyzsze to trza doplacic reszte darmozjadom z US, kiedy zarobimy mniej, to moze nie placimy w stanach nic, bo nie przekroczylismy pewnego progu, ten prog jest w polsce jednak nizszy, no i pelny podatek placimy w pl, czyli jak juz bylo wyzej napisane, "inne dochody" 75%...a co do tej informacji, to puki nie ma interpretacji na pismie to ich gadanie nic nie da, problem w tym ze zadasz pytanie jak to jest, podajesz dane, i juz masz kontrole na karku, a interpretacja bedzie na 100% niekorzystna dla pytajacego ja odradzam wszelkich kontaktow z tego typu instytucjami... Pamietam jak kolega po work and travel sie dowiadywal w sprawie podatkow w Polsce, to wyszlo, ze z worka by mu nic nie zostalo, bo oni smiesznie malo na zycie liczyli i nawet kosztow nie mozna bylo zbytnio odjac- koszt programu i bilet lotniczy.
muzzy Napisano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam wszystkich serdecznie!Mam pytanie odnosnie zeznania podatkowego za rok 2008. Bedac w wakacje tego wlasnie roku pracowalam na wizie J1. Staram sie sama wypelnic formularz 1040 nr-ez. Mam tylko jeden problem. Otoz nie wiem co wpisac na drugiej stronie w punkcie J. Czy ktos z Was wie moze o co w nim chodzi? Czy powinno sie podac jedynie kwote z linijki 6 (strona1) czy rowniez numer artykulu ktory do neigo obowiazuje. Przyznam szczerze, ze jestem mega zamieszana z tym. Dzwonilam nawet do IRS w tej sprawie i nawet oni nie sa w stanie powiedziec co tak naprawde tam trzeba wpisac. Jezeli ktos z Was mial z tym do czynienia, wypelnial zeznanie sam, prosze o pomoc. Z gory dziekuje, pozdrawiam. Monika Monia ja robie tak samo jak ty i wpisalem "0" według tego cholerstwa: http://www.bunac.org/uk/workamerica/forms/1040NR.pdf
monia84 Napisano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2009 Czyli w linijce J...gdzie wpisuje sie kwote za 2007 i 2008 rok, w obu przypadkach wpisales "0"? Czy kiedys sam sie juz rozliczales? Boje sie ze ta jedna linijka moze zadecydowac o tym, czy ten zwrot sie dostanie lub nie Dzieki za pomoc!
monia84 Napisano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2009 Powiedzmy ze sie uporalam juz z formularzem. Czy ktos wie co nalezy do niego dolaczyc i na jaki adres wszystko wyslac?
monia84 Napisano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2009 Czy ma to jakies znaczenie, ze dopiero dzis wyslalam rozliczenie podatku? Slyszalam, ze jest termin do 15 kwietnia
gal Napisano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2009 wszelkie informacje na temat podatkow znajdziesz na www.irs.gov mozesz zadawac pytania ,dowiesz sie wszystko co ci potrzeba
monia84 Napisano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2009 Wlasnie to zrobilam i jakby to powiedziec zostalam splawiona. Pani napisala, zebym poszukala odpowiedzi na moje pytanie na stronie internetowej. Tyle ze ja jej nie moge znalezc. Ktos moze pomoc?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.