grodek Napisano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2008 Witajcie, Mam pytanie odnośnie wyrobienia wiz dla dzieci (6 lat i 1,5 roku) Ja i żona posiadamy wizy 10-letnie B1/B2, chcielibyśmy wyrobić wizy dla dzieciaków i tym razem wspólnie pojechać na 7-10 dni do USA na krótkie wakacje. Czytałem na stronie Konsulatu jak należy starać się o wizy dla dzieci i podaje się tam opcję wypełnienia DS-156, wniesienia opłaty i pozostawienia wniosku wraz z kopią wizy jednego/lub dwojga rodziców w recepcji konsulatu do rozpatrzenia. Czy ktoś z forumowiczów, bądź moderatorów korzystał kiedyś z takiej opcji? Chodzi o to czy to działa, czy też tak czy owak będę się musiał przywlec na rozmowę z konsulem? A może lepiej od razu umawiać się na spotkanie z Konsulem? Dzięki za pomoc.
sly6 Napisano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2008 grodek mozesz wyslac takie formularze przez DHL Mozesz zostac poproszony na rozmowe lub tez nie Ambasada zastrzega sobie prawo do rozmowy konsula z rodzicami lub opiekunami prawnymi dziecka.
grodek Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2008 Dzięki sly O tym DHL-u nie doczytałem. Chodziło mi też o to czy wzywanie rodziców (poczułem się jak w szkole ) jest regułą czy raczej rzadkością. Wie ktoś może?
Fisher Napisano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2008 W Krakowie po wize dla dziecka jeden z rodzicow musi ubiegac sie osobiscie. Jezeli nalezysz pod Warszawe to papiery wyslij DHL'em.
sly6 Napisano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2008 Krakow: http://polish.krakow.usconsulate.gov/non-i...dla-dzieci.html z tego co czytalem na Forum to jest to rzadkosc z tym wzywaniem jesli chodzi o Warszawe bo z Krakowem to juz wiesz jak jest
grodek Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2008 Serdeczne dzięki za informacje. Jestem z Warszawy, widzę więc że mogę mieć nadzieję na załatwienie wszystkiego bez tracenia kilku godzin. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.