mila33 Napisano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 mam pytanie. mam wize turystyczna ale przerwala mi sie ona ...bylam na lotnisku podczas pobytu w usa (bylam na j1) i sie pytalam czy moge na niej wjechac do usa a pan na lotnisku powiedzial ze nie ma problemu bo wszystkie potrzebne numery nie ulegly zniszczeniu...ale slyszalam ze mimo tego musze aplikowac o nowa;(to troche chore bo nie wiadomo czy dadza mi znowu wize na 10 lat:((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rademedes Napisano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 po pierwsze nie wierz Panu na lotnisku bo zapewniam Cie, ze mozesz od urzednikow tego samego szczebla uzyskac sprzeczne informacje, a zwlaszcza od tych, ktorzy udzielaja Ci prawa wjazdu do USA, mam wielu znajomych przekraczajacych granice USA/Kanada i maja takie cyrki z tymi urzednikami czasami, bo kazdy mowi ze ma racje a poprzednik sie pomylil ;-) ja Ci proponuje zadzwonic do konsulatu/ambasady i zapytac co w takim razie nalezy zrobic, nie mam pewnosci ale szukam na stronach, ale z tego co pamietam to wizy takiej nikt Ci nie wymieni, musisz proces rozpoczac od nowa, czyli w gre wchodza oplaty, wnioski itp. jest oczywiscie ryzyko, ze przy ubieganiu sie o wize poprostu Ci jej nie dadza, ryzyko niewielkie ale zawsze wez pod uwage ze problem mozesz miec nie tyle z wjazdem do USA na przerwanej wizie (bo przeciez o ile czytelna to urzednik bedzie mogl sprawdzic jej waznosc) o tyle Polskie sluzby graniczne Cie nie przepuszcza, albo nie wydadza Ci karty pokladowej. lepiej dmuchac na zimne ;-) pewnie wiele zalezy od tego jak bardzo ta wiza jest uszkodzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubakj Napisano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Wiza jest juz niewazna. Jakakolwiek ingerencja fizyczna powoduje utrate waznosci i nie podlega wymianie (no chyba, ze to imigracyjna). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.