Nicolca Napisano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2009 No to o tych latynosach to juz slyszalam od znajomej podobno wiecej niz amerykanow, i ze sa niebiezpieczni a jak z wejsciem do klubow, ja w dniu wyjazdu bede miala ukonczone 18 lat, dam rade gdzies wejsc czy wszedzie trzeba miec 21 ? czy jest duzo czasu wolnego ? sorry za tyle pytan ale najlepiej sie dowiedziec od osoby ktora tam byla
Joanna.En Napisano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2009 Może być ciężko, bo ja jak byłam brakowalo mi tylko 3 miesięcy do 21 i nie weszłam do 2/3 klubów... w Space wpuszczają od 18 roku życia. A do innych to jak się przyfarci osobie, to wejdzie... Czasu wolnego jest baaardzo dużo... Latynosi, których ja spotkałam byli bardzo ok, ale głośni .
muchamet Napisano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2009 Witajcie Mam pytanie!!! tez chce wyjechac do USA - chociazby na nauke jezyka - czy mozecie mi opisac krok po kroku jak wy to zalatwialyscie!?!?!?! Mozecie na forum lub na prv mnie to wszystko obojetnie - byle byla odpowiedź!!! P.S. W jakim stopniu trzeba znac jezyk, czy sa jakies testy, no i ile to kosztuje??
Joanna.En Napisano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2009 Muchamet... pierwsze co to wejdź na stronę http://www.ef.com i zapoznaj się z ofertą jaką mają -> ceny, miasta w jakich oferują kursy etc., zamów katalog... Następnie jak coś wybierzesz, to robisz rezerwacje, wpłacasz zaliczkę, dostajesz potrzebne dokumenty do ubiegania się o wizę, idziesz załatwić wizę do Ambasady USA, później wpłacasz całą kwotę i lecisz.... oczywiście bilety lotnicze załatwiasz sobie albo sam, albo szkoła oferuje pomoc... Języka znać nie musisz... Możesz zacząć od 0... Ja uważam, że lepiej jednak znać chociaż te podstawy, żeby nie mieć stresu podczas ubiegania się o wizę, ani podczas rozmowy na lotnisku w USA z urzędnikiem... Testy kwalifikujące Cię na konkretny poziom odbywają się już w szkole, do której polecisz się uczyć...
muchamet Napisano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2009 Dzieki za info Jeszcze jedno - w tym roku domyslam sie ze juz nie dam rady wyjechac!?!?! Czy sie myle??? A... jeszcze jedno czy jest jakies ograniczenie wiekowe aby wziasc udzial w tym programie???
Joanna.En Napisano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2009 Zależy, w jakim miesiącu. Jeśli czerwiec, to już ostatni czas, bo później z papierkową robotą możesz się nie wyrobić. A jeśli lipiec, sierpień, to jak najbardziej do końca maja myślę, że można załatwiać. Kwestia tylko czy mają miejsca... Aby wyjechać na kurs językowy trzeba mieć minimum 15-16 lat... górnej granicy nie ma...
muchamet Napisano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2009 A czy jest mozliwosc w tym czasie (w czasie nauki) pracowac?? Czy nie!?!?!?
Joanna.En Napisano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2009 Oczywiście, że nie. Ponieważ żeby móc pracować musisz mieć odpowiednią wizę dającą zezwolenie na pracę, a to raczej nierealne aby dostać w ambasadzie... Poza tym EF prowadzi tylko kursy... jeśli byś chciał pracować to nie jedź na kurs, tylko na Work and Travel...
muchamet Napisano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2009 Myslalem o tym ale aby jechac na W&T trzeba miec status studenta a obecnie tego nie mam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.