Brie Napisano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2009 Witam ;-) Dowiedziałem sie ze przy podrozy do USA liniami lotniczymi British Airways ( i pewnie nie tylko nimi ) w raz z lekami konieczne jest posiadanie aktualnego zaswiadczenia lekarskiego stwierdzajacego o koniecznosci zazwywania danego leku najlepiej w jezyku angielskim. Moj lekarz nie zna specjalnie angielskiego i zgodzil sie bym to ja przyniosl mu formulke w jezyku angielskim ktora on sobie tam tylko podbije. Cos pewnie moglbym sklecic ale nie chce czegos spierniczyc i miec przez to potem klopoty bo tak biegly w jezyku angielskim to ja niestety nie jestem. Dlatego zwracam sie do was z prosba o pomoc. Oto jak mniej wiecej chcialbym zeby wygladal tekst. Prosilbym w miare mozliwosci o przetlumaczenie tekstow pogrubiona czcionka. Rozpoznanie : w/w jest leczony z powodu : ( tu bedzie nazwa choroby ) Wskazane systematyczne i przewlekłe zażywanie leków takich jak : ( tu wypisze konkretne leki ) Cel wydania zaswiadczenia : celem wyjazdu do USA
rauls Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 To niech napisze po polsku, w koncu nie kazdy musi znac angielski, wazne zebys mial to zaswiadczenie, a jak beda mieli szczegolowe pytania to niech British Airways sam sobie szuka tlumacza.
michal38 Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 Lecialem do NY z Rzeszowa w tamtym roku i mialem leki w podrecznym bagazu. W Rzeszowie spytali sie tylko co to jest i dla kogo i bez problemu mnie puscili.Bez zadnego zaswiadczenia.
Kamildzianka Napisano 2 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2009 Ja mialam ksera wszystkich recept lekow, ktore ze soba wiozlam. Oprocz tego zaswiadczenie: Kamila X has (tu nazwa choroby po angielsku oraz lacinie). Kamila X takes 50 mg (tu nazwa leku) daily. (Tu nazwa leku po lacinie wraz z dawka) Podbite, podpisane, chociaz nikt nie sprawdzal, ani nie patrzyl. Oprocz tego mialam w papierach medycznych na K1 wpisane co biore, ile i od kiedy, wiec bylam zabezpieczona.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.