sly6 Napisano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2009 http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n..._interview.html
Rademedes Napisano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2009 ciekawe czy wiele osob skorzysta z takiej mozliwosci, szczegolnie jesli chodzi o wizy turystyczne
michal38 Napisano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2009 Raczej nie. Oplate i tak trzeba wnosic .Ja bym wolal pofatygowac sie do ambasady i uslyszec to od konsula czy dostaje wize czy tez nie.Ja i zapewne sporoo ludzi. Niby ulatwienie ale pewnie im sie to niesprawdzi
sly6 Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2009 Takie cos juz kiedys bylo ,pare razy widzialem przy okienku na ul.Pieknej jak osoby skladaly takie wnioski i jak widac znow do tego powrocili..
Rademedes Napisano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2009 Raczej nie. Oplate i tak trzeba wnosic .Ja bym wolal pofatygowac sie do ambasady i uslyszec to od konsula czy dostaje wize czy tez nie.Ja i zapewne sporoo ludzi.Niby ulatwienie ale pewnie im sie to niesprawdzi raczej watpliwe, aby odeslali Ci paszport z odmowa (no chyba ze ktos ma zakaz wjazdu), jesli beda chcieli Ci dac odmowe to zaprosza Cie na rozmowe i wtedy mozna ewentualnie ratowac sytuacje :-) dla niektorych znacznie lepiej jesli maja jakis stres przed rozmowa, (a moze sie uda bez), z drugiej strony opcja jest dla osob, ktore juz rozmowy mialy, wiec nie mozna powiedziec, ze idac na rozmowe poszlyby w ciemno
grodek Napisano 14 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2009 Wczoraj właśnie w ten sposób złożyłem wnioski o wizy dla dzieci. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mają odesłać paszporty w przeciągu 5 dni roboczych.
grodek Napisano 20 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2009 No i po wszystkim. Dokładnie 5 dnia kurier DHL pojawił się u mnie w pracy z kopertą. W środku paszporty z 10-letnimi wizami dla moich dzieciaków Nikt do mnie nie dwonił i nie wzywał mnie do Konsulatu w celu składania dodatkowych informacji. We wniosek wpisałem jedynie (zgodnie z prawdą) cel wyjazdu jako turystyczny, planowany czas pobytu 10 dni i jako miejsce zamieszkania hotele. Dodatkowo kserokopie wiz mojej i żony.
grodek Napisano 21 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2009 Dzięki. Póki co kursy nie sprzyjają planowaniu wyjazdu Trzeba poczekać i zobaczyć jak się rozwinie sytuacja. W tej chwili przewoźnicy trochę zaszaleli z cenami biletów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.