Marylka23 Napisano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2009 Wyjechalam do Nowego Yorku w 2005 roku. Wize turystyczna dostalam na rok, a na lotnisku w Nowym Yorku podbili mi na 6. Wize przesiedziałam 1, 5 roku. Teraz jestem w Polsce i chce sie ponownie starac o wize. Czy wyrabiajac sobie nowy paszport moglabym dostac wize? Czy w konsulancie w Warszawie maja jakies dane? Czy gdybym dostala wize w Warszawie mialabym problem na lotnisku w Stanach. Dodam ze przylecialam na lotnisko w New Jersey , a odlot mialam z lotniska z Nowego Yorku.Bardzo proszę o poradę, jak najlepiej postąpić , co mi radzicie? Moglabym jeszcze zmienic adres zameldowania na zupelnie inne miasto. Prosze napiszcie jakie mam szanse
Rademedes Napisano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2009 podobne tematy byly poruszane na forum, podsumowujac: 1. zmiana paszportu niewiele da bo o ile jakims sposobem nie beda jeszcze wiedzieli o Twoim nielegalnym pobycie to na pewno beda wiedzieli ze kiedys mialas wize, 2. nawet jesli dadza Ci wize nie jest powiedziane, ze Twojego nielegalnego pobytu nie znajda na lotnisku ryzykujesz zatem nie tylko finansowo, ale jesli Cie zlapia to rowniez poswiadczenie nieprawdy
mpbc Napisano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2009 I do tego sprawdzają odciski a je dosyć trudno zmienić.
sly6 Napisano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2009 Jak bylas nielegalnie 1 rok i dluzej to masz zakaz wjazdu przez 10 lat,jesli dostaniesz wize w Ambasadzie to i tak moga Cie zawrocic z USA .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.