dzyndzyn Napisano 10 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2009 Witam , Czy ktos muze mi udzielic informacji w nastepujacym temacie.10 lat temu bylem skazany na 2 lata w zawieszenie na okres proby 5 lat za pobicie z kradzieza. Pracuje teraz dla miedzynarodowej firmy i mam leciec do stanow.Oczywiscie czesciowymi formalnosciami zajmuje sie firma ,jest to delegacja.Posiadam zaswiadczenie o nie karalnosci poniewaz zostalem juz skreslony z rejestru karanych.Czy bede mial problemy z otrzymaniem wizy?O ile sie nie mysle pytanie w formularzu brzmi czy "kiedykolwiek byles karany" a nie w okresie 5 lat .Co powinienem wpisac?jak gleboko i jakie maja uprawnienia aby sprawdzac osobe aplikujaca o wize?
muzzy Napisano 13 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2009 Nie powinno byc z tym problemem, ambasada nie moze miec dostepu do takich baz danych jak rejestr skazanych.
sly6 Napisano 13 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2009 Od razu dostepu nie ma ale potem moze zlecic sprawdzenie pewnych osob .Byl juz taki przypadek ze ktos napisal ze byl niekarany i potem przyszedl po 2 wize i wyszlo ze napisal nieprawde.
muzzy Napisano 13 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2009 No ale, jak bylo napisane, to dzyndzyn jest skreslony z tej listy, wiec nie wiem jakby mieli go dojsc.
sly6 Napisano 13 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2009 A no doszli,,,raz byl taki przypadek w Ambasadzie Kanady ze pewna Pani napisala ze nie byla karana bo byla niby czysta a Ambasada doszla ze jednak miala sprawe .
muzzy Napisano 13 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2009 dzyndzyn: daj znac po wizycie w ambasadzie co Ci powiedzieli
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.