Jendker Napisano 13 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2009 witajcie. powiedzcie prosze jak ma sie skanowanie odciskow palcow do tego ze uczynilem kiedys drobne przewinienie wzgledem prawa. Otóż zostalem ukarany pracą spoleczna na 20 godzin w ciagu jednego miesiąca (i tylko jednego). czy jesli mnie zeskanują to automatycznie wyskoczy znikąd jakas komenda ,,karany'' i juz caly misterny plan wyjazdu upada? nie zostalem ukarany pobytem w wiezieniu i tym podobnym ani zadna kara pienieżna. Ponadto jestem studentem. Jak to widzicie?
mpbc Napisano 13 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2009 Chodzi o wizę turystyczną? Jeżeli wykonałeś pracę (czyli masz czysty rekord) to nie będzie problemu z wizą turystyczną.
Jendker Napisano 13 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 13 Lutego 2009 to mowisz ze ,,konto'' sie oczyszcza? heh kamien z serca mi spadl a wiza jak najbardziej turystyczna
mpbc Napisano 13 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2009 Konto zapewne nie jest czyste (zależy kto, dlaczego i kiedy wydał wyrok) ale po wykonaniu wyroku nie jesteś ani poszukiwany ani niepożądany. Gorzej w przypadku emigracji itp.
Rademedes Napisano 13 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2009 odciski palcow nie sa sprawdzane z polska ale amerykanska baza, wiec nie masz sie o co martwic, bo rozumiem ze mowimy o przewinieniu w Polsce USA nie ma dostepu do naszych baz i mam nadzieje ze nigdy miec nie bedzie :-)
sly6 Napisano 13 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2009 Odciski palcow sa sprawdzane z Amerykanska baza danych ,,co do bazy w Polsce to moga miec dostep do takich danych bo tak jak napisane w KRK.Nie jest to automatyczne jak z USA.. tutaj jest to opisane jak przesylaja dane do USA: http://www.tur-info.pl/p/ak_id,14140,,wiza...cow,wyjazd.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.