kml_18_89 Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 Witam, czy ktoś może mi powiedzieć, jak można przedłużyć swój pobyt będąc w USA na zwykłej wizie nieimigracyjnej? Słyszałem, że można zapisać się do szkoły i starać się o zieloną kartę( w tym roku kończe szkołę średnią i chciałbym iść na studia w USA) czy ktoś miał podobną sytuację? Proszę o odpowiedź.
sly6 Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 a gdzie takie cos slyszales ze zapisujac sie do szkoly-studia mozesz sie starac o GC? moze poczytaj dzial emigracja o GC i bedziesz wiedzial kto i na jakich zasadach kwalifikuje sie ...
kml_18_89 Napisano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 Czytałem na jakiejś stronie, że jak jest się w USA na wizie turystycznej można starać się o zielona kartę poprzez zapisanie się do szkoły i np jak ma się rodzinę to musi ona zaświadczyć że pokryje pełne koszty pobytu albo poprzez pracodawcę, który skłąda jakiś wniosek H1. Nie mówię, że jak polece i zapiszę się do szkoły to wszystko ładnie pięknie i jestem obywatelem, ale czytałem gdzieś że mogę sie starać o zieloną kartę z racji studiów..
sly6 Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 Mozesz zmienic status wizy z turysty na studenta ale jesli wylecisz po za USA to wtedy musisz sie starac o wize studencka bo na tym statusie nie wrocisz.Zeby dostac GC po studiach to jest to droga dluga i nie taka latwa jak pisza na stronie,mozesz podac ta strone? No i to urzad wydaje zgode na zmiane status i bywa tak ze urzad nie wydaje pozytywnej zgody na zmiane status,poczytasz o tym na Forum .
adam2008 Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 proponuje pojechac na jakis program a jest ich 5 a wtedy wszystko sie rozjasni i bedziesz wiedzial czy chcesz tam zostac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.