brzoza Napisano 22 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Witam jestem tu od niedawna przeczytałem wiekszość postów ale dreczy mnie pytanie jakie sa szanse otrzymania wizy J-1 dodam ze jestem studentem dziennych studiow.Chcialbym takze poprosic was abyscie napisali jakie mieliście przejścia u konsula w sprawie otrzymania wiz J-1 (jakie pytania itd) wiem ze jest sporo postow na ten temat ale zaden z nich nie opisuje tylko starania sie o J-1 z gory dziekuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chomik Napisano 22 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 jakie sa szanse otrzymania wizy J-1 98% 8) (jakie pytania itd) wiem ze jest sporo postow na ten temat ale zaden z nich nie opisuje tylko starania sie o J-1 z gory dziekuje pozdrawiam Spokojna rozmowa po angielsku, pytania rozmaite, typu: co studiujesz?, gdzie jedziesz?, co bedziesz tam robil?, kim sa Twoi rodzice? etc. po bardziej szczegolowe, jesli cos zainteresuje konsula. Wystarczy usmiech i brak stresu, naprawde nie ma sie czego bac! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brzoza Napisano 22 Marca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Dzieki chomik wielkie a jesli mozecie opiszcie tu swoje przezyci w konsulacie dodam ze chodzi mi tylko o wize J-1 glownie pytania jak wam poszlo i jakie odczucia macie z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jumperek21 Napisano 22 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Z amerykanskim konsulem się rozmawia lepiej, na luzie. Polak to sie czepiał, nawet kazał mi zdjąć okładkę z indeksu!! Nie przyjemny jakiś taki był, coś zanotował na czerwono na moich papierach!! ale amerykaniec nawet tego nie przeczytał chyba jest luz! Don`t worry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atkahc Napisano 23 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Ja mialam rozmowe z konsulem 22.03.2005. Pytal sie mnie co studiuje,na ktorym roku jestem,po co ubiegam sie o j-1. Dwoch kolesi przede mna nie dostali bo nie umieli angielskiego Jesli choc troche zna sie jezyk to naprawde ciezko sie nie dogadac powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evrin Napisano 23 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Chcialbym takze poprosic was abyscie napisali jakie mieliście przejścia u konsula w sprawie otrzymania wiz J-1 (jakie pytania itd) wiem ze jest sporo postow na ten temat ale zaden z nich nie opisuje tylko starania sie o J-1 z gory dziekuje pozdrawiam Witaj Moje przeżycia i opis jest tu: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...dosta%B3am+wize Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irka Napisano 8 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Naprawde nie ma sie czego martwic, razmawia sie z konsulem bardzo mile)NIE MA SIE CZEGO STRESOWAC!!!wszystkim zycze powodzenia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moni Napisano 8 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 witam, rozmowy z konsulem nie nalazy sie az tak obawiac. ja wlasnie przeszlam ja w ostni piatek, dostal wize, a pani konsul zadala mi tylko 3 pyatnia, czyli:" w jakim miescie bylam w tamtym roku?", "gdzie sie wybieram w tym?", "i co najbardziej mi sie podobalo w stanch?". czyli nic staraszneg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaya Napisano 8 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Było naprawdę w porządku. Najpierw konsul prosił o odciski palców, potem o dokumenty ( czyli paszport i wnioski, indeksu i legitymacji nawet nie chciał oglądać), spojrzał w te papiery, postawił jakieś stemple i od niechcenia ale z uśmiechem zapytał czy byłam już gdzieś poza Polską, co studiuję i na którym roku. Gdy powiedziałam, że na czwartym stwierdził że został mi rok i życzył miłego dnia. I wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.