ewelina0426 Napisano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2009 nieprawda teraz to trzeba sie postarac zeby nie dostac wizy
adam2008 Napisano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2009 jak sadzisz ewelina0426 w nastepnym roku bede staral sie o J-1 jako aupair sa obawy ze nie dostane wizy to bedzie moj pierwszy raz
ewelina0426 Napisano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2009 Jakie obawy? chlopie zloty chyba kazdy dostal wize kto nie sciemnial;> a to chlopak na au pair tez moze jechac?
sly6 Napisano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2009 ewelina0426 oczywiscie ze tak,,sa chlopy co sa pielegniarzami,opiekunami osob starszych i wielu innych zawodow ktore sa niby zarezerwowane dla kobiet
adam2008 Napisano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2009 ewelina0426 moga tylko zazwyczaj tego nie robia a bynajmniej jest ich malo bo sa inne programy lecz na program aupair jedzie sie raczej z celow turystycznych bo ten kto chce zarobic to raczej uderza na wat sly obawy sa takie ze planuje jechac od razu po studiach i nie ktorzy twierdza ze moge nie dostac wizy
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2009 Pewna czesc osob nie dostaje wiz a w Twoim przypadku to zobaczysz jak podejdziesz ,wazne aby sie kwalifikowal na program i potem wrocil z USA i mial plany po powrocie.
adam2008 Napisano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2009 oczywiscie ze sie dowiem jak podejde a na program sie kwalifikuje az za dobrze
muzzy Napisano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2009 Myślę, że Ambasada USA w Warszawie jest całkowicie samowystarczalna, właśnie dzięki opłatom wizowym. Jak rozmawialem z jednym amerykanista-doktorkiem to tlumaczyl mi że "ambasady usa są pomyślane jako jednostki samofinansujące" tzn muszą na siebie zarabiać. Wiec nie tylko ambasady w Warszawie ale takze konsulat w Kraku utrzymuja sie z naszych polskich zlotowek
MATEUSZTG Napisano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2009 Wczoraj byłem w warszawie na rozmowie, wszystko poszło dobrze ale nie tak jak to inni mówili "nie przejmuj sie, każdy dostaje wize" dziewczyna, która przyszła przedemną niestety została odrzucona wredna stara baba powiedziala jej ze ma sie nauczyc ang...zastanawiam mnie, jakim cudem przeszła rozmowe kwalifikacyjną w tym przypadku ccusa skoro nie poradziła sobie w konsulacie :/?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.