rafik098 Napisano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam jestem uczniem szkoły średniej (technikum). W maju skończę 19 lat. Czy mam możliwość wyjechania do USA na wakacje (jakiś miesiąc bądź dwa)? Mam nie wiele kasy - chętnie podjął bym tam jakąś pracę (taką aby się zwróciło). Czy jest taka możliwość w ogóle? Doradźcie coś, a może lepiej zostać w domu? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Serdecznie pozdrawiam i życzę wymarzonych lotów do USA.
gal Napisano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2009 work and travel lub au pair (ta mozliwosc na dluzej niz wakacje)
ewelina0426 Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 a masz tam rodzine ? bo ja tak jechalam na przypal pare lat temu tez bylam po liceum i w sumie moglabym tam zostac ale wrocilam na studia wize dostalam bez problemu
rafik098 Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 Ale to jest tylko dla studentów.
sly6 Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 Masz mozliwosc poleciec do USA a co do zarobku to juz inna bajka.. Kiedys szybciej mozna bylo znalesc prace na czarno a teraz nie ma tak latwo.A jak nigdy nie robiles na czarno to lepiej abys nie mial nigdy doczynienia z pewnymi osobami bo wtedy nie zarobisz a dolozysz do tego i nie mala sume.
rafik098 Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2009 Niestety nie mam rodziny w USA.
gal Napisano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2009 To nie przeszkadza ze nie masz rodziny.Co ja polecibym ci (zyjac tu troche lat)ucz sie intensywnie j angielskiego ale bardzo intensywnie.Skoncz szkole srednia rozpocznij studia ,przyjedz na ktorys z programow w&T ALBO AU PAIR. Jako au pair masz duzo wiecej czasu na rozpoznanie terenu jako w&t troche mniej ale tez jesli nie bedzie ci sie podobalo szybciej bez obciazen lamania jakichkolwiek umow ustalen itp wracasz do Polski. Ale poniewaz jestes bardzo mlody/da podstawa to naprawde bardzo dobra znajomosc jezyka na tym sie na razie skup a za rok 2 sprobuj na ktorys programw&t po polsku mozesz kupic tu www.poradniksukces.com jako ebook jest tanio a duzo mozesz sie dowiedziec w googlu pewnie moze poczytasz troche za darmo bo iles stron musi byc udostepnione publicznie
monika77mm Napisano 1 Maja 2009 Zgłoś Napisano 1 Maja 2009 czy przebywajac w usa nielegalnie moge starac sie o wize turystyczna do kanady w tutejszej ambasadzie kanadyjskiej , nie posiadam paszportu biometrycznego
sly6 Napisano 1 Maja 2009 Zgłoś Napisano 1 Maja 2009 Starac sie mozesz ale nie wiadomo czy taka wize otrzymasz ,bedziesz musiala Ich przekonac ze tego samego nie zrobisz w Kanadzie.
Rademedes Napisano 2 Maja 2009 Zgłoś Napisano 2 Maja 2009 ja mysle ze raczej na pewno padnie pytanie o status w USA skoro wiz do Kanady juz nie potrzebujemy to po co ktos mialby sie starac o wize na "starym" paszporcie, skoro moze go wymienic i oszczedzic sobie dodatkowych kosztow zwiazanych z uzyskaniem wizy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.