Gość Napisano 26 Marca 2005 Zgłoś Napisano 26 Marca 2005 Nie jest ptrzebny takowy ponieważ mój pracodawca ma moje wszystkie dokumenty- jadę do niego drugi raz Scyyyynściosz , to ma klawe Życie :wink: Nie bierz wszystkiego tak bardzo do siebie :!: Sporo osób ma podobny problem i dlatego w wielu miejscach piszę w liczbie mnogiej ! ps. Jeżeli pośrednik Żąda czegoś więcej, aniżeli oryginał W-2 ewentualnie jakieś 1099 (nie wszyscy mają) , to zastanawiałbym się nad kompetencjami owego pośrednika :?:
Bozka Napisano 26 Marca 2005 Zgłoś Napisano 26 Marca 2005 ps.Jeżeli pośrednik Żąda czegoś więcej, aniżeli W-2 ewentualnie jakieś 1099 (nie wszyscy mają) , to zastanawiałbym się nad kompetencjami owego pośrednika :?: Tylko, że to jedna z bardziej znanych firm na rynku :shock: ... a kręcą ile wlezie..:kreci: ostatnio ich trochę pogoniłam więc może się coś ruszy.. mam nadzieję :wink: zastanawiałbym się nad kompetencjami owego pośrednika :?: Musztarda po obiedzie... trzeba było się zastanawiać przed zgłoszeniem się do tego biura :x Teraz fakty świadczą same za siebie :!: Nie bierz wszystkiego tak bardzo do siebie :!: Sporo osób ma podobny problem i dlatego w wielu miejscach piszę w liczbie mnogiej ! Dlaczego uważasz że biorę do siebie? Ja jestem tylko jedną z tych biednych osób, które potrzebują pomocy, błądzących jak ślepiec we mgle :shock: :smt040 Proszę tylko aby mnie nie posądzano, że przed zadaniem pytania nie sprawdzam czy juz takie nie było na forum... bo tak nie jest! Poza tym, nawet jeśli się zdażyłoby to nie przez lenistwo tylko przez fakt że akurat na dany topic nie wpadłam :zdziwko:
Gość Napisano 26 Marca 2005 Zgłoś Napisano 26 Marca 2005 Wracając do pytania #.1. :!: chciałam zapytać,czy postąpilam nierozsadnie wpisując swój social security number w formularzu aplikacyjnym work&travel? SS Number jest odpowiednikiem polskiego PESEL i NIP razem wzięte :!: Jeżeli raz dostaniesz w/w numer, to musisz go używać w prawie wszystkich dokumentach używanych w US :!: Nie podanie tego numeru (jeżeli go posiadasz) może być traktowane jako "fraud" :!:
robertuw Napisano 26 Września 2006 Zgłoś Napisano 26 Września 2006 A co sie stanie jesli ktos nie odebral tego sociala??? bo ja jestem miedzy innymi w takiej sytuacji, ze nie udalo mi sie go osobiscie odebrac, a to tylko dlatego ze musialem wczesniej wrocic do Polski. Stad nie znam ani numeru ani nie posiadam tej karty. Co sie robi w takiej sytuacji? A moze ktos ma podobnie jak ja? Pozdr i dzieki za odp.
Jackie Napisano 26 Września 2006 Zgłoś Napisano 26 Września 2006 Odpisałam Ci tu: http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=6761
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.