miszkek Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Z pewnoscia kazdy wie mniej czy wiecej jak powinno sie wygladac na interview o prace. A co w sytuacji kiedy temperatura przekracza 30stC przy wilgotnosc powietrza 80%??? Jakos ciezko mi sobie wyobrazic siebie w garniturze/garsonce/szpilkach... Lato tuz, tuz i tak upalnych miejsc w USA jest co raz wiecej. Ludzie, co myslicie, jakie macie rady dla tych co mieszkaja w miejscach tak upalnych a staraja sie o prace w: 1. biurze, 2. restauracji/pubach/kawiarniach, 3. jako kierowca, 4. w markecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Chcesz prace czy nie? Jedz samochodem z wlaczona klimatyzacja, zaparkuj blisko i problem z glowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszkek Posted May 31, 2009 Author Report Share Posted May 31, 2009 Tu nie chodzi o mnie, nie szukam pracy. Zastanawia mnie tylko fakt, jak ludzie ubieraja sie, ubrali by sie na rozmowe o prace. Chodzi mi o opinie Polakow w tej kwestii mieszkajacych w USA. Czy ubral bys sie w 3 czesciowy garnitur starajac sie o prace w coffee shop? Nie sadze. A moze jednak? Ja nie, szczegolnie w upal. Bylam ostatnio "goscinnie" na 2 roznych interview. Jedno w restauracji, drugie w duzym upscale hotelu na kierownicze stanowiska. 90% ludzi przyszlo w klapkach i krotkich spodenkach. I zgadnij, ci w klapkach tez zostali zatrudnieni. Wszelakie poradniki mowia,w co powinno/nie powinno sie ubrac w takiej sytuacji. A rzeczywistosci wyglada inaczej. A moze to tylko miejsce, gdzie ja mieszkam, ludzie maja w d***e jak wygladaja? Dlatego interesuje mnie opinia innych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.