filwar Napisano 31 Maja 2009 Zgłoś Napisano 31 Maja 2009 Witam. Mam kolejne pytanie. Moja babcia mieszka w Szkocji i chciałaby pojechać na wakacje do USA. Niestety w najbliższym czasie nie będzie mogła przylecieć do Warszawy żeby starać się o wizę. Moje pytanie brzmi: Czy moja babcia może ubiegać się o wizę w Szkocji, jak tak to bardzo proszę napisać jak to zrobić? Pozdrawiam filwar
sly6 Napisano 31 Maja 2009 Zgłoś Napisano 31 Maja 2009 Twoja Babcia zna jezyk angielski chociaz aby sie dogadac? tutaj masz post o tym : http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...londyn+ambasada
filwar Napisano 31 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 31 Maja 2009 Tak zna j. angielski na tyle żeby się dogadać. Tylko czy nie będzie żadnych trudności z tym, że ubiega się o wizę w Szkocji, a nie w Polsce? Czy może wszystko będzie wyglądało tak jak w polskiej ambasadzie? Bardzo proszę o odpowiedź.
sly6 Napisano 31 Maja 2009 Zgłoś Napisano 31 Maja 2009 Moze tak wygladac jak w Polsce ze wyjdzie bez wizy,bedzie miec pare pytan szczegolowych co do pobytu w Uk,co bedzie chciala robic w USA..
filwar Napisano 1 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2009 Witam Znasz może jakieś porady co robić, a czego nie robić podczas pobytu w ambasadzie, żeby dostać wizę w UK? Jeśli tak to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam filwar
sly6 Napisano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2009 Zasada jest jedna aby za duzo nie sciemiac lub tez wcale i odpowiadac na pytania konkretnie . Nie wiem do kogo Twoja Babcia leci ale powinna wedziec co tam bedzie robic,na ile leci,kto placi za podroz i pobyt..Jak i co robi w UK ..
filwar Napisano 1 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2009 Dzięki za informację na pewno się przyda Pozdrowienia filwar
sly6 Napisano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2009 filwar napisze Ci o pewnych zasadach na forum tym jak i innych Jesli masz zalozony jakis temat to prosze trzymaj sie jego no chyba ze bardzo odbiega od danego tematu a nie zakladaj nowych .. Co do nie otrzymania wizy to za co ta osoba nie dostala wizy,po co teraz chce isc po wize,jaki okres czasu wpisala ostatnio ze chce byc ..Tych powodow troche jest .. Moze sie starac taka osoba o wize nastepnego dnia ale wtedy musi wiedziec jakie ma nowe powody na staranie sie,a jak za klamstwo nie dostala wize to jak przekonac Konsula ze mowi teraz prawde... A co do tej wizy 10 letniej to zalezy od Konsula na ile da wazna wize ..
filwar Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2009 Dzięki za całego posta pozdrawiam filwar
filwar Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2009 Jak zacząłem pisać o wizach to zadam jeszcze kilka pytań. Czy znacie jakieś dobre i tanie albo najlepiej publiczne licea (high school) w Chicago? Jak można zapisać się do takiej szkoły? Jakie mam szanse na otrzymanie wizy studenckiej? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam filwar
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.