karola Napisano 28 Marca 2005 Zgłoś Napisano 28 Marca 2005 hej mam pytanie ile czasu jest wazna wiza?to znaczy w jakim okresie od momentu jej otrzymania trzeba ewakuowac sie do USA? chodzi mi o wize turystyczna, taka jaka uzyskuje sie w ambasadzie jak chce sie kogos odwiedzic w stanach oraz taka na internship dzieki karola
Bozka Napisano 28 Marca 2005 Zgłoś Napisano 28 Marca 2005 hej mam pytanieile czasu jest wazna wiza?to zanczy w jakim okresie od momentu jej otrzymania trzeba ewakuowac sie do USA? chodzi mi o wize turystyczna, taka jaka uzyskuje sie w ambasadzie jak chce sie kogos odwiedzic w stanach oraz taka na internship karola Wizę wystawia Ci urzędnik na lotnisku w USA. To co zostaje Ci wbite do paszportu w polskiej ambasadzie jest tylko promesą wizową. Ważna tyle czasu na ile została wystawiona. Nie dłużej.! Nie ma tu znaczenia czy chodzi o wizę turystyczna czy o J1 (internship).
Chomik Napisano 28 Marca 2005 Zgłoś Napisano 28 Marca 2005 hej mam pytanieile czasu jest wazna wiza?to znaczy w jakim okresie od momentu jej otrzymania trzeba ewakuowac sie do USA? chodzi mi o wize turystyczna, taka jaka uzyskuje sie w ambasadzie jak chce sie kogos odwiedzic w stanach oraz taka na internship Mozesz wyjechac do Stanow nawet ostatniego dnia waznosci promesy wizowej.
Bozka Napisano 28 Marca 2005 Zgłoś Napisano 28 Marca 2005 A propos wiz.. mam takie pytanko..pewnie tendencyjne ..ale.. no cóż.."wynikające z niewiedzy".... W wakacje wyjeżdżam na W&T chciałbym aby moja siostra mnie tam odwiedziła. (4 tygodnie) Dodam, że jest studentką na piątym roku, ale że studia zaczęła w lutym, to zostanie jej jeszcze jeden semestr nauki. Poza tym jest zatrudniona do końca 2006r na umowie o pracę i dwa lata temu była na W&T i nic nie przeskrobała. Nie pytam oczywiście o szanse bo wiem 50/50 Ale czy w związku z tym - co lepiej powiedzieć konsulowi? Że jedzie na wakacje, czy że jedzie odwiedzić siostrę na W&T? Bo przecież oni będą mieli zanotowane w tych swoich systemach, że ja jadę na W&T... Oraz drugie pytanie jak uważacie..? Lepiej żeby składała wniosek o wizę po tym jak ja już dostanę swoją, czy przed? A może to nie ma żadnego wpływu??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.