Jump to content

Social Seciurity Number

Recommended Posts

Posted

Hej! Mam pytanie - czy SSN, który otrzymałam będąc na programie Work&Travel jest aktualny kiedy wjezdzam do Stanów na wizie K1?? Czy muszę aplikować po nowy numer??

Posted

Numer ss dostaje sie raz na cale zycie

Tak jest wazny

jedynie co sie zmieni to twoj status immigracyjny i ten fakt musisz w SSA wyprostowac

Posted

I jesli po slubie zmieniasz nazwisko to zglaszasz to do ss z marriage certificate i wtedy wydadza Ci nowa karte na nowe nazwisko i ten sam numer.

Posted

Czyli zaraz po slubie informujemy ich i dostaje sie nowa karte wazna z EAD, czy informujemy dopiero po otrzymaniu EAD? Tez mam SSN z programu w&t :)

Posted

Administracja SS pisze wyraznie. Wszelkie zmiany dotyczace osoby ktora posiada ss numer musza byc dokonane w ciagu 30 dni od daty zmiany.

Posted

No dobra czyli na bank po slubie, ale co w przypadku pieczatki, ktora mozna otrzymac na lotnisku? To jest 90-dniowe pozwolenie na prace, nie napalam sie ze dostane, ale chce zaplanowac co musze zrobic ewentualnie po orzymaniu takowej. Czy wtedy tez cos musze zglaszac? A moze juz zaraz po wlocie musze informowac SS o fakcie wlotu na wizie K1? Glupawki z tym wszystkim dostaje :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...