martusia20 Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Hej! Mam pytanie - czy SSN, który otrzymałam będąc na programie Work&Travel jest aktualny kiedy wjezdzam do Stanów na wizie K1?? Czy muszę aplikować po nowy numer?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Numer ss dostaje sie raz na cale zycie Tak jest wazny jedynie co sie zmieni to twoj status immigracyjny i ten fakt musisz w SSA wyprostowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
martusia20 Posted June 3, 2009 Author Report Share Posted June 3, 2009 Super, wielkie dzięki. Tak też myślałam, ale chciałam się upewnić Link to comment Share on other sites More sharing options...
emm Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 I jesli po slubie zmieniasz nazwisko to zglaszasz to do ss z marriage certificate i wtedy wydadza Ci nowa karte na nowe nazwisko i ten sam numer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saka Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Czyli zaraz po slubie informujemy ich i dostaje sie nowa karte wazna z EAD, czy informujemy dopiero po otrzymaniu EAD? Tez mam SSN z programu w&t Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Administracja SS pisze wyraznie. Wszelkie zmiany dotyczace osoby ktora posiada ss numer musza byc dokonane w ciagu 30 dni od daty zmiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saka Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 No dobra czyli na bank po slubie, ale co w przypadku pieczatki, ktora mozna otrzymac na lotnisku? To jest 90-dniowe pozwolenie na prace, nie napalam sie ze dostane, ale chce zaplanowac co musze zrobic ewentualnie po orzymaniu takowej. Czy wtedy tez cos musze zglaszac? A moze juz zaraz po wlocie musze informowac SS o fakcie wlotu na wizie K1? Glupawki z tym wszystkim dostaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 tu masz link do przykladowych pytan Jesli swojego nie znajdziesz mozesz zadac pytanie http://ssa-custhelp.ssa.gov/cgi-bin/ssa.cf...swers.search_nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.