liliputka Napisano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2009 Chcielibysmy wypozyczyc samochód na kilka dni, może znacie wypożyczalnie gdzie wychodzi to najtaniej?
dob Napisano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2009 musisz podac lokalizacje gdzie chcesz wypozyczyc ? od razu mowie ze najtaniej jest wypozyczac i oddawac w jednym miejscu , bo jak chcesz oddac w innym to zawsze placisz o wiele drozej . Przypuscmy ze jedziesz z Los Angeles do San Francisco i tam chcesz zostac kilka dni to bardziej oplaca sie wziac auto na jeden dzien z Los Angeles do San Francisco i potem drugi raz w San Fran wypozyczyc. a co do wypozyczalni to sprawdz expedia.com wydaje mi sie ze taniej nie bedzie
pheonix123 Napisano 27 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2009 czesc to zalezy szukaj po stronach wypozyczalni jak masz szczescie to naprawde za grosze mozesz sobie pojezdzic:)
danielgar Napisano 30 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2009 ciężko powiedzieć.... to zależny gdzie chcesz wypożyczyć? Miato , lotnisko itp Moze expidia.com ? albo po prostu wpisz rent a car + miasto w google i poszukaj najlepszej oferty. Jeżeli sie wybierasz do LA to polecam wypożyczalnie Deluxe Rent - wyszła sporo taniej niz wielkie korporacje , a z samego lotniska zabierają Cie Busem. Często tez korzystałem z Enterprise po całych stanach , ale szukałem kuponów zniżkowych+mam kartę stałego klienta. Bo bez nich to wszystko drogo wychodzi w stanach
pheonix123 Napisano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2009 polecam FOX RENT;) za 15 dni - 1000$ za mega vana na 7 osob;)
wictorius Napisano 18 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2009 wynajmowałem samochód dwa razy - raz z Avis'a, drugi z National. zanim ktoś naskoczy, że to drożyzna: jasna sprawa. mocno tani jest np. 'rent a wreck', ale ci maja samochody w kosmicznych lokalizacjach... ale zanim wynajmiesz cokolwiek, poszukaj kuponów (coupons) na necie. udało nam się znaleźć kupon zniżkowy - ubezpieczenie gratis. a moim zdaniem jazda nawet bez minimalnego pakietu nie jest rozsądna, nie wiesz co się trafi... samochod wzielismy z przedmiesc (a dowiozł nas tam autobus prosto z lotniska za 2$ ) slusznie dob pisze z miejscem zwrotu wozu, koszta lecą w dół rowniez wtedy, jeśli - wracasz do tego samego miejsca, (jak wspomniano) - pożyczasz na równą ilość dni (7/14/21 itd) - bierzesz z mniej wygodnych lokalizacji (lotniska biorą extra) - odpuścisz GPS - no i rozmiar samochodu , co przeklada sie na zuzycie benzyny. pytanie ostatnie: w ile osób i ile bagażu. ja z kumplem zrobilem tak, ze caly gruz wyslalismy wczesniej do polski (nie mielismy gdzie skladowac na trip) to oszczedza miejsce, a dwie osoby jeszcze jechaly. wzielismy full size (4 osoby) i dalo rade.
Leonti Napisano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2009 To też mocno zależy, czy akceptują karty debetowe. Co zależy od stanu i firmy. Czsami ta sama firma w jednym stanie akceptuje karty debetowe, a w innym - już nie. Ostatnio wypożyczałem w Budget (Denver, CO) i byłem bardzo zadowolony, ale na to nie ma reguły - trzeba szukać na stronach. Leonti
wictorius Napisano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2009 Ostatnio wypożyczałem w Budget (Denver, CO) i byłem bardzo zadowolony, ale na to nie ma reguły - trzeba szukać na stronach.Leonti no prosze, ja tez brałem z Denver, ale z avis'u btw: moim zdaniem Denver to dosc dobry punkt startowy. niewazne w ktora strone ruszysz - no moze poza wschodem... - masz kilka godzin jazdy do celu.
gosc333 Napisano 1 Września 2010 Zgłoś Napisano 1 Września 2010 Witam Mam pytanie o wypozyczalnie Budget. Bede wypozyczal pierwszy raz. Czy rezerwujac samochod online (w moim przypadku compact car - przy rezerwacji podali Ford Focus or simillar), pozniej przy odbiorze mozna sobie wybrac model ? czy oni narzucaja z gory bez mozliwosci wyboru ?
Joanna30 Napisano 2 Września 2010 Zgłoś Napisano 2 Września 2010 Ja wypożyczałam w Dollar i mogłyśmy sobie na miejscu wybrać spośród kilku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.