kosmetyka5 Napisano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 Witam Moja siostra niedawno przeprowadzila sie do USA niebawem zmienia miejsce zamieszkania i musze pomoc jej znalesc szkole dla jej syna On teraz powinien isc do 4 klasy szk. podstawowa Teraz bedzie mieszkala na Forest hills czy jest ktos kto moze mi pomoc? lub wie gdzie uzyskac informacje na temat wykazu najblizszych szkol? z gory dziekuje
kosmetyka5 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 PODALA MI ADRES FOREST HILLS NY 11375
gal Napisano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 Tak jest to dzielnica w Queens NY Dziecko pojdzie do szkoly publicznej do ktorej regionalnie przynalezy (w/g adresu) Zrobia mu test na poziom klasy 4 i przydziela do odpowiedniej klasy. Tu prosze link do szkol w dystrykcie w ktorym siostra planuje mieszkac pod kazda nazwa szkoly sa referencje o szkole http://schools.nyc.gov/FindASchool/Advance...code=&new=0
kosmetyka5 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 Bardzo Ci dziekuje za pomoc :* bo juz mnie oczy bola od szukania w necie ;/
gal Napisano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 cala przyjemnosc po mojej stronie powodzenia
kosmetyka5 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 [wlasnie dalam siostrze stronke ze szkolami ...widze ze jestes obcykany w tym temacie pewnie mieszkasz w USA? jeszcze raz dzieki :************
aga1410 Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 Czesc, to ja przy okazji mam pytanie. Wybieram sie latem do USA na wizie turystycznej razem z 8-letnia corką. Czy gdybym chciała podjac tam nauke i zmienic status na studencki, to czy moja córka bedzie miała prawo chodzic do szkoły? Jak to jest? Bo przeciez zanim zmienimy ewentualnie status, to bedziemy turystkami, a rok szkolny zaczyna sie chyba we wrzesniu? Ktos wie cos na ten temat? Dzięki
sly6 Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 aga1410 jak narazie szkola nie pyta sie o status dziecka i rodzica wiec wiele osob bedacych nielegalnie posyla dzieci do szkoly ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.