_GaBi_1980 Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 jestem w USA od 2 tyg. na wizie turystycznej i planuje tu zostac do grudnia. Przed wyjazdem z Polski wykupilam ubezp. w PZU, ale tylko na miesiac. Zastanawiam sie czy jest mozliwosc wykupienia ubezpieczenia tutaj na miejscu i czy to sie oplaca. Czy dam rade finansowo zeby oplacac ubezp. w amerykanskiej firmie ubezpieczeniowej. MOze ktos sie orientuje ile takie ubezp. moze kosztowac? A moze kontynuowac ubezp. w Polsce, w PZU?
sly6 Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 Jest taka mozliwosc ubezpieczenia sie na terenie USA ale musisz dobrze przeczytac regulamin przed podpisaniem go..
majk Napisano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2009 Jest mozliwość aby ktoś wykupil polisa na ciebie w polsce. Po prostu Ty bedziesz ubezpieczonym a osoba ktora tobie wykupi polise ubezpieczajacym. Skladke ubezpeiczeniowa to kazda firma chetnie przyjmuje najwazniejsze pytanie na jakich zasadach i za co odpowiada.
_GaBi_1980 Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2009 wiem,ze ktoś za mnie przedłużać polisę w Polsce, ale miałam nadzieje, że ktoś ubezp. się w USA i doradzi mi jakąś firmę i mniej więcej poda mi cenę korzystnego ubezp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.