kara_kc Napisano 10 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2009 Cześć, jestem obecnie w USA ale planuje powrót do Polski w sierpniu, żeby starać się o wizę. Czy wiecie może ile się oczekuje na spotkanie z konsulem w krakowie teraz? Czy mogę się umówić będąc w USA? Ile się czeka na wydanie paszportu z wizą? Dzięki z góry za odpowiedź!
sly6 Napisano 10 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2009 czekasz na wize z paszportem z 2-3 dni a moze byc i 5 dni roboczych mozesz sie umowic na rozmowe z USA ale wtedy musisz: (48 22) 523 2000 - w Polsce i z zagranicy $7,11USD (22 PLN) za siedem minut płatne kartą Visa lub MasterCard http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...w_to_apply.html a spotkanie mozesz miec i za 2-3 dni
kara_kc Napisano 14 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 14 Lipca 2009 Jeszcze tylko chciałam doprecyzować - na wizę F1 też się tak krótko czeka? Będę miała I-20 z renomowanego uniwersytetu na program phd, przy czym w calości koszty nauki pokrywa szkoła. Czy coś się może przedłużyć w związku z tym?
sly6 Napisano 14 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2009 tez tak sie czeka na rozmowe a co do wydania wizy to juz inna sprawa,,jesli Konsul bedzie chcial cos sprawdzic to paszportu mozesz dluzszy czas nie otrzymac..
kara_kc Napisano 14 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 14 Lipca 2009 o kurcze.. a czy to się często zdarza, że chcą coś sprawdzać przy F1?
sly6 Napisano 14 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2009 nie jest to czeste ale jak cos nie bedzie grac wtedy moga przytrzymac dluzej paszport..
kara_kc Napisano 14 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 14 Lipca 2009 Matko ta gra z czasem mnie zabija. Teraz czekam na odpowiedz USCIC na RFE które im posłałam. Może wiecie ile standardowo się czeka? Już prawie miesiąc upłynął i nic. Chyba zacznę brać relanium przez nich...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.