czarku Napisano 26 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2009 Witam. Mam obecnie wizę nieimigracyjną B1/B2 do marca 2019 roku. Chciałbym natomiast ubiegac się w najbliższym czasie o wizę imigracyjną, Permanent Resident Card i tak mam właśnie pytania : 1. Czy jest teraz szansa ubiegania sie o wizę imigracyjną jeśli mam ważną wize nieimigracyjną ? Czy jedynie po wygaśnięciu wizy nieimigracyjnej moge sie ubiegac o wize imigracyjną ? 2. Czy jeśli będe chciał ubiegac sie o wiże imigracyjną to automatycznie przepada mi wiza nieimigracyjna ? 3. Jeśli nie dostane wizy imigracyjnej to przepada mi i wiza nieimigracyjna ? 4. Czy urzędnik w ambasadzie patrzyłby na to że miałem wizę nieimigracyjną pozytywnie czy negatywnie ?
neith Napisano 27 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2009 Na jakiej podstawie chcesz się starać o GC (Permanent Resident Card)?
Rademedes Napisano 27 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2009 jedna wiza z druga nie ma kompletnie nic wspolnego radze poczytac dzial emigracja - tam jest duzo informacji o tym kto i na jakich zasadach moze uzyskac zielona karte
sly6 Napisano 28 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2009 z kolega sie nie zgodze bo jesli nie dostaniesz wizy na pobyt staly to moga Ci anulowac wize turystyczna jak bedziesz miec wazna jak dostaniesz wize na pobyt staly wtedy wize turystyczna anuluja patrza na to ,czy sie nie bylo nielegalnie,czy nie ma nic w aktach ze tam robiles nielegalnie..
Rademedes Napisano 28 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2009 no to musze uscislic ;-) wizy nieimigracyjne (turystyczna, studencka, pracownicza) - samo ich posiadanie nie wplywa na to czy ktos dostanie wize imigracyjna a co za tym idzie zielona karte a fakt jest faktem, ze nie powinno sie miec waznych wiz np turystycznych i imigracyjnej w tym samym czasie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.