kaswaw Napisano 27 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2009 Witam. Mam pytanie o DS 157. 156 wypełniłam po angielsku nie używając polskich liter (niby tak trzeba). A jak w przypadku DS 157? Czy ten wniosek mogę po polski wypełnić i z polskimi literami?
TooM Napisano 28 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2009 Z polskimi znakami też przejdzie:] Np. TUTAJ jest dyskusja na ten temat. DS-157 - formularz uzupełniający przeznaczony dla: * wszystkich mężczyzn w wieku od 16 do 45 lat bez względu na obywatelstwo, * wszystkich mężczyzn i kobiet pochodzących z Kuby, Iranu, Libii, Korei Północnej, Sudanu i Syrii, którzy ukończyli 16 lat; Tak tylko informuję, wnioskuję, że jesteś kobietą Pozdrawiam
kaswaw Napisano 28 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 28 Lipca 2009 jestem kobietą, ale pytałam w imieniu męża.... a co znaczy "z polskimi literami też przejdzie"? Bo zgłupiałam czy mam ich używać w DS157 czy nie...
donata771 Napisano 28 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2009 Nie powinno sie pisac liter polskich takich jak np.ł,ń,ś,ć,ź...itp....nie warto pisac byle jak lecz tak jak ambasada tego chce czyli jesli mamy nazwisko Zajączkowska piszemy Zajaczkowska...tak samo z nazwa ulicy.To dotyczy DS 156 i 157
TooM Napisano 28 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2009 Wg. mnie tak i tak jest dobrze, gdy składałem o pierwszą wizę przeszło bez polskich znaków(jedynie z polskimi w miejscach gdzie tego wymagają), gdy starałem się drugi raz, wtedy się zapomniałem i wypełniłem całość z polskimi znakami i było ok. W obydwu przypadkach wizę otrzymałem:) Najpewniej będzie wypełnić bez polskich znaków. Sorki za moją pierwszą "luźną" odpowiedź, pozdrawiam.
sly6 Napisano 28 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2009 Donata jestes w bledzie i to bardzo duzym,,prosze Cie poczytaj dobrze forum i znajdziesz odpowiedzi na tym ze ds 157 mozna wypelnic recznie i uzywajac polskich liter Tak wiec mozna uzywac w tym ds 157 polskich liter
donata771 Napisano 29 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2009 W takim razie najmocniej przepraszam,moglam niepotrzebnie wprowadzic w blad jesli chodzi o wniosek 157. Rok temu moj partner staral sie o wize i ten wniosek drukowalismy bez polskich liter.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.