delstar Napisano 28 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2009 Moja znajoma siedzi w USA i ma maly orzech do zgryzienia. Do tej pory jezdzila do USA na wakacje i wracala do Polski. W tym roku konczy jej sie wiza i niebawem paszport. Bala sie skontaktowac z polskim konsulatem w USA. Czy z niewazna wiza moze isc wymienic paszport do konsulatu w USA czy bedzie miala jakies problemy? Ja osobisice nie znam sie na tych sprawach a ona jest taka bojaca dusza.
neith Napisano 28 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2009 No ale czemu znajoma nie wróci do kraju i wyrobi nowy paszport, a potem uda się po nową wizę?
delstar Napisano 28 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 28 Lipca 2009 Z tego co wiem to rozpatruje wszystkie za i przeciw czy i jakie moga byc konsekwencje zostania tam. Jak bedziesz szla po nowa to boji sie, ze nie dostanie jak jej starsza siostra
neith Napisano 28 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2009 Innymi słowy chce zostać nielegalnie w USA? Nie miałabym w takiej sytuacji odwagi wystąpić o paszport do ambasady polskiej, chyba, że tymczasowy, w celu powrotu do kraju, jeśli stary paszport utracił ważność. Niech dziewczyna nie kombinuje, tylko wraca do kraju i wyrabia nowy paszport i wizę.
sly6 Napisano 28 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2009 Nie dostanie szybko paszportu w Konsulacie,na to czasami sie czeka i 6 miesiecy,czeka sie krocej na paszport tymczasowy na powrot do Polski .. a dlaczego tej siostrze nie dali?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.