Skocz do zawartości

COCTAIL SERVER-dobra praca czy nie?


Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W Nevadzie musialam miec cos takiego jak karta szeryfa, koszt kilka lat temu- 2003 rok, to 25 $. Wyrabia sie to jak sama nazwa wskazuje w biurze szeryfa. Ta karta byla wymagana w pracy, gdy pracowalam jako coctail server jak i rowniez food server.

J.

Napisano

nie bede zakladal nowego tematu bo mam pytanie powiazane z tym

czy bez licencji mozna zostac barmanem?

i jesli ktos wie cos o pracy barbacka to tez prosilbym o opis

Napisano

co do barbacka - generalnie polega na przynoszeniu czystych szklanek etc z kuchni, pomaganiu w ogolnym tego slowa znaczeniu na barze. czasem pewnie barman da ci zrobic jakiegos drina, pogadasz sobie z klientami... zazwyczaj musisz liczyc na dorby dzien barmana zeby ci odpalil w miare niezla kase.

a co do licencji - mozna zostac barmanem bez licencji barmanskiej. na pewno jednak musisz sobie wyrobic licencje na sprzedaz alku...

Napisano

Praca barbacka jest bardz dobrze platna jak porównywać inne prace z kasyn, ja bym na twoim miejscu aplikował na nią (na swoim też gybym wcześniej wiedział o niej :) )jak jest duży ruch sam robisz drinki tak samo jak barman,a napiwki masz od niego i serwerek ktore obslugujesz.

Jesli chodzi o licencje barmana to napeno jest wymagana jesli chcialys nim zostac,w CT kosztuje 450 dolcow za 30 godz szkoly,ale mysle że warto sam mam zamiar ją zrobić.

POzdr

  • 2 miesiące później...
Napisano

Mam pytanko do byłych coctail serverów:

- czy buty to muszą być jakieś specjalne na obcasikach?jakie najlepiej kupic zeby byłu dobre?

:)macie jakies konkretne wskazówki?

- czy ze średnim angielskim dam sobie rade?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...