Skocz do zawartości

Emigracja Skilled Worker - Kilka Pytan

aniolova

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

chciałam zapytać forumowiczów o proces skilled worker. Wygląda na to że mam wystarczającą ilość punktów, ale mam kilka wątpliwości:

chciałabym wyjechać za około rok lub troszke dłużej, bo chcę jeszcze skonczyc drugie studia :

Jak długo trwa procedura przyznawania takiego statusu Permanent resident? Słyszałam, że może to trwać nawet do trzech lat - czy jest to prawda?

Jakie doświadczenie zawodowe liczy się do czasu pracy w formularzu punktowym? Mam trochę doświadczenia ciągłego (1.5 roku), jako menedżer, ale z wykształcenia jestem informatykiem, ale za to mój teraźniejszy kierunek studiów to zarządzanie i marketing. Teraz zdobywam doświadczenie w informatyce, ale mam go poniżej roku. Czy to może być zakwalifikowane jako doświadczenie dla Skilled Worker? Czy może powinnam poczekać ze składaniem papierów aż stuknie mi roczek w pracy?

A tak nawiasem mówiąc, wie ktoś może jakie są zarobki w branży IT w vancouver?

pozdrawiam,

aniolova

Napisano

Od pewnego czasu czas rozpatrywania podan sie zmienil i nie znam nikogo kto by czekal dluzej niz 2 lata ,,a sa tacy ze za kolo 1 roku papiery dostaja..te 3 lata i wiecej bylo dobrych pare lat temu

co do doswiadczenia oraz tez pkt to zobacz dobrze na stronach rzadowych i mozesz tez napisac do ambasady Kanady jak z tym moze byc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...