Skocz do zawartości

Ściema

edith

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Joanno nie chodziło mi o zwrócenie honoru :)

Ja gdy byłam 3 raz po wizę nie pytał mnie się o powód odmowy podczas drugiego starcia = oba odmowne.

A pierwsze starcie się udało ;).

Napisano

Witam.

Szkoda,ze wczesniej nie pomyslalas by wyslac wniosek na synka DHL,poniewaz jesli jedno z rodzicow juz ma wize to nie ma obowiazku wstawienia sie w ambasadzie.

Moja siostra starajac sie o wize turystyczna otrzymala pytanie kto to jest dla Pani "przyjmijmy-Anna Kowalska?"-okazalo sie,ze maja w komputerze dane iz to byla szwagierka!!!nieslychane.

Mysle,ze za rok skladajac juz konieczne bedzie powiedzenie prawdy-moze bedzie dobrze....choc niesadze poniewaz masz w US Mame-najblizsza Ci osobe....

Napisano
(...) konsul napewno wie ze twoja mama nie wrocila z usa i siedzi tam nielegalne...

a ja mysle ze konsul nie wie na pewno, dlatego sie zapytal, zeby przyszli z mama, skoro jest w Polsce to zaden problem przeciez, a nawet jesli nie moglaby przyjsc (zalozmy ze jest chora) to wtedy wystarczyloby powiedziec, zadzwonmy do niej jest w domu

to ze konsul widzi wszystkie wizy i wjazdy nie znaczy ze widzi wyjazdy - bazujac na wlasnym doswiadczeniu i doswiadczeniu znajomych (ktorzy przesiedzieli wizy i bez problemu uzyskali nowe) - czasem wiedza o nas tyle na ile im pozwalamy - choc trzeba przyznac, ze to sie zmienia dosc szybko

trudno tutaj doradzac, bo tak naprawde nie sztuka jest wydac pieniadze na kolejna wizyte w konsulacie i wyjsc z niczym, pytanie teraz jest takie, czy konsul wpisal cos do komputera - z jakiego powodu odmowil wizy - jesli nie byl to zaden paragraf to mogl nie odnotowac tego klamstwa - duzo niewiadomych

Napisano

Jak pujdziecie po wize to mowcie prawde. Konsul moze zrobic notatke w komputerze lub dokumentach i jestescie umoczeni na zawsze.Nawet jak bedzie inny przeczyta , zapyta i bedzie obserwowal reakcje.

Powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...