Skocz do zawartości

Lepsza Prawda, Nawet Ta Niezbyt Przyjemna-pseudoprawnicy Oraz Konsultanci

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety często spotyka się zdesperowanych imigrantów, którzy będą poszukiwać prawnika dopóty, dopóki znajdą takiego, który powie im to, co chcą usłyszeć, nawet jeśli będzie to wierutna bzdura. I ten artykuł tego dowodzi. Od jednego prawnika dowiedzieli się, że czeka ich oboje deportacja, a więc poszli do innego, który powiedział coś wręcz przeciwnego. I kazał sobie za to słono zapłacić. I skończyło się tak, jak się skończyło.

jak mi dales linka to tak ..

o tej kobiecie bylo slychac juz z 3-4 tygdonie temu na pewnym forum ze takie cos jej grozi ale nie bylo nic w gazetach napisane..

najczesciej tacy konsultanci radza aby isc droga dla uchodzcow ale nic nie mowia osobom ze takie cos moze kosztowac deportacje z Kanady,,kasa wzieta,,wyslane papiery a co potem?kogo to interesuje-wazne ze biznes jakos tam idzie

lub tez sie powie ze chcialo sie dobrze a wyszlo zle...

teraz widac gdzie popelnili blad ale juz bylo zapozno aby cos zrobic...

http://www.gazetagazeta.com/artman/publish...cle_26288.shtml

http://www.zycie.ca/2009/08/wydalona-bez-skrupulow/

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

"Aczkolwiek jestem przekonana, iż gdyby Ania nie miała profesjonalnej pomocy - na pewno popełniłaby błąd w procedurze, bowiem o błąd w trudnej sytuacji nietrudno."

Czy procedury te są aż tak skomplikowane, że trzeba korzystać z pomocy prawnika?

Chyba znalazłem odpowiedź na nurtujące mnie pytanie

"W marcu byłem na sesji informacyjnej w Ambasadzie w Warszawie i Pani prowadząca sesje odradzała korzystanie z tego rodzaju firm

Mówiła że proces jest dość prosty, wystarczy wypełnić simplified application form (czy jak to sie nazywa) i żadne pośrednictwo jest tutaj niepotrzebne"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...