Skocz do zawartości

Jaka Jest Roznica

lunek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc Moze moje pytanie wyda sie banalne ale Czy moze ktos mi wyjasnic jaka jest roznica miedzy wiza cr1 a k3 . z gory dziekuje za odpowiedzi.

Napisano

Roznica jest ogromna

W przypadku CR1 sprawa konczy sie w ambasadzie w Polsce, dostajesz wize imigracyjna i pare tygodni po przylocie do USA dostajesz zelona karte, idziesz do pracy itd

W przypadku K3 sprawa NIE konczy sie w ambasadzie w Polsce, dostajesz wize nie-imigracyjna i po przylocie do USA musisz sie starac o adjustment of status, kolejne $1000 i pare miesiecy czekania

oczekiwanie na CR1 moze byc troche dluzsze w Polsce ale warto bo juz nie musisz nic robic w USA

Napisano

Dziekuje za odpowiedz . Czyli jak juz dostane Cr1 to nie bede musiala wiecej zadnych papierow wypelniac. Czy kadza Cr1 jest warunkowa .Bo ja mam preference category conditional spouse czy to sie nie wiaze z dalszymi procedurami w usa?

Napisano

kazda CR1 jest warunkowa, to wlasnie znaczy CR - conditional resident

jakbyscie byli po slubie juz ponad dwa lata to by cie zakwalifikowali jako IR - immediate relative ( ale to ta sama procedura)

"If you have been married for less than two years when your spouse enters the

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...