lunek Napisano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2009 Czesc Moze moje pytanie wyda sie banalne ale Czy moze ktos mi wyjasnic jaka jest roznica miedzy wiza cr1 a k3 . z gory dziekuje za odpowiedzi.
KW Napisano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2009 Roznica jest ogromna W przypadku CR1 sprawa konczy sie w ambasadzie w Polsce, dostajesz wize imigracyjna i pare tygodni po przylocie do USA dostajesz zelona karte, idziesz do pracy itd W przypadku K3 sprawa NIE konczy sie w ambasadzie w Polsce, dostajesz wize nie-imigracyjna i po przylocie do USA musisz sie starac o adjustment of status, kolejne $1000 i pare miesiecy czekania oczekiwanie na CR1 moze byc troche dluzsze w Polsce ale warto bo juz nie musisz nic robic w USA
lunek Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2009 Dziekuje za odpowiedz . Czyli jak juz dostane Cr1 to nie bede musiala wiecej zadnych papierow wypelniac. Czy kadza Cr1 jest warunkowa .Bo ja mam preference category conditional spouse czy to sie nie wiaze z dalszymi procedurami w usa?
KW Napisano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2009 kazda CR1 jest warunkowa, to wlasnie znaczy CR - conditional resident jakbyscie byli po slubie juz ponad dwa lata to by cie zakwalifikowali jako IR - immediate relative ( ale to ta sama procedura) "If you have been married for less than two years when your spouse enters the
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.