Marcinrw Napisano 25 Września 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2009 mi np pan na granicy wyja i94 z ds2019 bo tam mialem i wlozyl na przedostatnia strone w paszporcie a ja zamiast wszystko sprawdzic to sprawdzilem tylko ds i patrze nie ma? no nie ma i poszedlem dalej. U mnie w domu dopiero zobaczylem I94 i sie zachodzilem w glowe jak do tego moglo dojsc. Co do wyjasnienia cos klece ale nie mam pojecia jak to napisac. Czy ktoś mógłby podesłać żeby było dobrze poprawnie i żeby to sie odbyło bez problemu?
gal Napisano 25 Września 2009 Zgłoś Napisano 25 Września 2009 Poczytaj wyjasnienie Ambasady w Grecji jakie potrzebujesz dowody na to ze wrociles do swojego kraju w czasie. Pamietaj o kopiach nie wysylaj jako dowodow oryginalow. http://athens.usembassy.gov/niv-form_i94.html
sly6 Napisano 25 Września 2009 Zgłoś Napisano 25 Września 2009 gal jemu chodzi a by ktos mu napisal taki list.... Aby ułatwić Agencji CBP zrozumienie zaistniałej sytuacji i niezwłoczne dokonanie niezbędnych poprawek w rejestrach, prosimy załączyć pisemne wyjaśnienie w języku angielskim. Bez powyższego oświadczenia Pana dokumenty nie będą zaakceptowane http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...e-do-kraju.html
gal Napisano 25 Września 2009 Zgłoś Napisano 25 Września 2009 Nawet lepiej, widzisz ja juz odwyklem od szukania w polskich witrynach
gal Napisano 25 Września 2009 Zgłoś Napisano 25 Września 2009 I czasem wydaje mi sie ze wszyscy ktorzy odwiedzaja USA powinni czytac i mowic po angielsku. Ale swoja droga na witrynach po angielsku jest znacznie wiecej informacji (co jest zrozumiale).
Rademedes Napisano 25 Września 2009 Zgłoś Napisano 25 Września 2009 tak nawiazujac do tematu karta I-94 zawiera informacje o koniecznosci jej oddania i jesli dobrze pamietam, to opisano to w 3 punktach biorac pod uwage rozne mozliwosci opuszczenia USA przez 'turyste': - droga lotnicza, morska lub drogowa na przejsciu z Kanada lub Meksykiem
missy-seepy Napisano 1 Października 2009 Zgłoś Napisano 1 Października 2009 Wczoraj wróciłam ze Stanów i właśnie mnie olśniło, że ciągle mam I-94. Zupełnie o nim zapomniałam, a nikt z Lotu mnie o ten świstek nie poprosił (co jest kolejnym powodem, żeby już nigdy więcej z nimi nie lecieć). Dzięki za wszystkie informacje.
danik Napisano 2 Października 2009 Zgłoś Napisano 2 Października 2009 nie wolno o tym zapominać, każdy musi dbać o swój własny interes, a nie liczyć tylko na obsługę, która często się podróżnymi nie interesuje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.