Mysia Napisano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 Mam pytanko: Jakie linie lotnicze wybrac , ktore sa najlepsze pod wzgledem samolotow i cen biletow. Nie ukrywam ze preferuje loty bezposrednie.A chce leciec w maju do Chicago(2lub3 tydzien maja). Prosze o informacje. :roll:
Gość Napisano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 Bezpośrednio i najtaniej, to tylko na latającym dywanie :wink: Drożej 'LOT' . Z niskimi cenami, to cały czas przebija się LUFTHANSA i czasami British Airways. Jeżeli jesteś pewna na 1000 % daty odlotu i powrotu, to proś o bilet z "restrykcjami" (brak możliwości bezpłatnej zmiany rezerwacji).
Mysia Napisano 8 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 Bezpośrednio i najtaniej, to tylko na latającym dywanie :wink: Drożej 'LOT' . Z niskimi cenami, to cały czas przebija się LUFTHANSA i czasami British Airways. Jeżeli jesteś pewna na 1000 % daty odlotu i powrotu, to proś o bilet z "restrykcjami" (brak możliwości bezpłatnej zmiany rezerwacji). Po odpowiedzi sadze ze juz latales na dywanie! :wink: A co do biletu z "restrykcjami" - czy to znaczy ze taki bilet jest tanszy? :roll:
Gość Napisano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 Po odpowiedzi sadze ze juz latales na dywanie! :wink: A co do biletu z "restrykcjami" - czy to znaczy ze taki bilet jest tanszy? :roll: Na dywanie latam ile wejdzie :wink: :wink: :wink: Co prawda jak otworzę oczy , to wciąż jestem w tym samym miejscu ( chiiiba po prostu viniety, czy innego kwitka nie wykupiłem :wink: :wink: :wink: Bilet z restrykcjami jest o wiele tańszy dlatego , że jest z "restrykcjami" :!: A konkretnie >>> nie masz prawa do zwrotu biletu lub zmiany daty / godziny rejsu :!: (na zasadzie > Towar macany należy do Macanta :!: ) Dla przykładu ... Jakiś rok temu miałem bilet LUFTHANSY ( z restrykcjami) , no i z przyczyn różnych musiałem zmienić datę odlotu (zdaża się)..... Rezerwacje zmieniłem, ale kosztowało mnie to następne $100.oo - $150.oo - dokładnie nie pamiętam.
Mysia Napisano 8 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 Myslisz ze w Locie maja cos takiego?:? Jutro wybieram sie do biura turyst. gdzie mozna dokonac rezerwacji biletu. Czy mam odrazu placic za bilet czy nie. :roll: Myslisz ze 2490zl za bilet w dwie strony w Locie to cena ciekawa. :?: :idea:
wiola Napisano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 Bilet mozesz zarezerwowac nic nie placac. W biurze dowiesz sie jak dlugo trwa rezerwacja i kiedy musisz wykupic bilet lub odmowic. Mozesz tez od razu zaplacic, jezeli wiesz, ze takiego polaczenia wlasnie szukalas. pozdrowienia Wiola
Gość Napisano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 Myslisz ze w Locie maja cos takiego?:? Jutro wybieram sie do biura turyst. gdzie mozna dokonac rezerwacji biletu. Czy mam odrazu placic za bilet czy nie. :roll: Myslisz ze 2490zl za bilet w dwie strony w Locie to cena ciekawa. :?: :idea: LOT też ma takie coś (bilety) , ale niechętnie o tym informują :!: Kiedy zapłacisz , to twój problem, z tym że bilet z restrykcjami ma swoje restrykcje :wink: Mogą żądać wykupienia wcześniej aniżeli zwykły bilet :!: (nie wszystkie biura są upoważnione do sprzedaży biletów tego rodzaju ! ) Co do konkretnych cen, to ja się nie znam, ponieważ korzystam przeważnie z biletów służbowych lub właśnie z restrykcjami :!: :!: :!: Jeżeli chcesz porównać cenę , to wejdź na stronę LOT-u i zapytaj komputera o cene biletu normalnego, a odpowiedź na ekranie zobaczysz :wink:
Mysia Napisano 8 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 Wiolu a ile ty placilas za bilet lub ile musisz zaplacic bo z forum wiem ze niedawno rezerwowalas. I jakimi liniami lotniczymi lecisz :?: Z tego co pamietam to lecisz w sierpniu. Laurence dzieki za odpowiedzi i podpowiedzi :
Gizata Napisano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 A co sadzicie o Austrian Airlines? czy jakościowo sapodobne do Lufthansy czy KLM-u ? Chodzi mi o głównie o mozliwosc przebukowania biletu (za darmo) jedzonko, wygode w samolocie itd.... bo biuro jakoś niechetnie udziela mi informacji na ten temat :x
wiola Napisano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 Hej Mysia. Juz odpisuje chociaz nie wiem, czy to Ci pomoze Odbieram bilet w poniedzialek. Cena - 3300zl. Linie- LOT i Lufthansa. Wiem, drogi, ale na tej trasie najtanszy ( Wawa-Frankfurt-Houston; NY-Monachium-Gdansk) Widzisz, troszke skomplikowane, stad ta duza roznica cen. Pozdrawiam Wiola
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.