Mysia Posted April 8, 2005 Report Posted April 8, 2005 Mam pytanko: Jakie linie lotnicze wybrac , ktore sa najlepsze pod wzgledem samolotow i cen biletow. Nie ukrywam ze preferuje loty bezposrednie.A chce leciec w maju do Chicago(2lub3 tydzien maja). Prosze o informacje. :roll:
Guest Posted April 8, 2005 Report Posted April 8, 2005 Bezpośrednio i najtaniej, to tylko na latającym dywanie :wink: Drożej 'LOT' . Z niskimi cenami, to cały czas przebija się LUFTHANSA i czasami British Airways. Jeżeli jesteś pewna na 1000 % daty odlotu i powrotu, to proś o bilet z "restrykcjami" (brak możliwości bezpłatnej zmiany rezerwacji).
Mysia Posted April 8, 2005 Author Report Posted April 8, 2005 Bezpośrednio i najtaniej, to tylko na latającym dywanie :wink: Drożej 'LOT' . Z niskimi cenami, to cały czas przebija się LUFTHANSA i czasami British Airways. Jeżeli jesteś pewna na 1000 % daty odlotu i powrotu, to proś o bilet z "restrykcjami" (brak możliwości bezpłatnej zmiany rezerwacji). Po odpowiedzi sadze ze juz latales na dywanie! :wink: A co do biletu z "restrykcjami" - czy to znaczy ze taki bilet jest tanszy? :roll:
Guest Posted April 8, 2005 Report Posted April 8, 2005 Po odpowiedzi sadze ze juz latales na dywanie! :wink: A co do biletu z "restrykcjami" - czy to znaczy ze taki bilet jest tanszy? :roll: Na dywanie latam ile wejdzie :wink: :wink: :wink: Co prawda jak otworzę oczy , to wciąż jestem w tym samym miejscu ( chiiiba po prostu viniety, czy innego kwitka nie wykupiłem :wink: :wink: :wink: Bilet z restrykcjami jest o wiele tańszy dlatego , że jest z "restrykcjami" :!: A konkretnie >>> nie masz prawa do zwrotu biletu lub zmiany daty / godziny rejsu :!: (na zasadzie > Towar macany należy do Macanta :!: ) Dla przykładu ... Jakiś rok temu miałem bilet LUFTHANSY ( z restrykcjami) , no i z przyczyn różnych musiałem zmienić datę odlotu (zdaża się)..... Rezerwacje zmieniłem, ale kosztowało mnie to następne $100.oo - $150.oo - dokładnie nie pamiętam.
Mysia Posted April 8, 2005 Author Report Posted April 8, 2005 Myslisz ze w Locie maja cos takiego?:? Jutro wybieram sie do biura turyst. gdzie mozna dokonac rezerwacji biletu. Czy mam odrazu placic za bilet czy nie. :roll: Myslisz ze 2490zl za bilet w dwie strony w Locie to cena ciekawa. :?: :idea:
wiola Posted April 8, 2005 Report Posted April 8, 2005 Bilet mozesz zarezerwowac nic nie placac. W biurze dowiesz sie jak dlugo trwa rezerwacja i kiedy musisz wykupic bilet lub odmowic. Mozesz tez od razu zaplacic, jezeli wiesz, ze takiego polaczenia wlasnie szukalas. pozdrowienia Wiola
Guest Posted April 8, 2005 Report Posted April 8, 2005 Myslisz ze w Locie maja cos takiego?:? Jutro wybieram sie do biura turyst. gdzie mozna dokonac rezerwacji biletu. Czy mam odrazu placic za bilet czy nie. :roll: Myslisz ze 2490zl za bilet w dwie strony w Locie to cena ciekawa. :?: :idea: LOT też ma takie coś (bilety) , ale niechętnie o tym informują :!: Kiedy zapłacisz , to twój problem, z tym że bilet z restrykcjami ma swoje restrykcje :wink: Mogą żądać wykupienia wcześniej aniżeli zwykły bilet :!: (nie wszystkie biura są upoważnione do sprzedaży biletów tego rodzaju ! ) Co do konkretnych cen, to ja się nie znam, ponieważ korzystam przeważnie z biletów służbowych lub właśnie z restrykcjami :!: :!: :!: Jeżeli chcesz porównać cenę , to wejdź na stronę LOT-u i zapytaj komputera o cene biletu normalnego, a odpowiedź na ekranie zobaczysz :wink:
Mysia Posted April 8, 2005 Author Report Posted April 8, 2005 Wiolu a ile ty placilas za bilet lub ile musisz zaplacic bo z forum wiem ze niedawno rezerwowalas. I jakimi liniami lotniczymi lecisz :?: Z tego co pamietam to lecisz w sierpniu. Laurence dzieki za odpowiedzi i podpowiedzi :
Gizata Posted April 8, 2005 Report Posted April 8, 2005 A co sadzicie o Austrian Airlines? czy jakościowo sapodobne do Lufthansy czy KLM-u ? Chodzi mi o głównie o mozliwosc przebukowania biletu (za darmo) jedzonko, wygode w samolocie itd.... bo biuro jakoś niechetnie udziela mi informacji na ten temat :x
wiola Posted April 8, 2005 Report Posted April 8, 2005 Hej Mysia. Juz odpisuje chociaz nie wiem, czy to Ci pomoze Odbieram bilet w poniedzialek. Cena - 3300zl. Linie- LOT i Lufthansa. Wiem, drogi, ale na tej trasie najtanszy ( Wawa-Frankfurt-Houston; NY-Monachium-Gdansk) Widzisz, troszke skomplikowane, stad ta duza roznica cen. Pozdrawiam Wiola
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.